Clam per salvar el cantó kurd d’Afrin

Turquia ha amenaçat d'invadir tots els territoris kurds del nord de Síria

Malgrat el silenci dels mitjans convencionals, un dels escenaris més sagnants del conflicte a Síria és actualment el cantó kurd d’Afrin, que està sent invadit per tropes turques i els seus aliats fonamentalistes.
Després de més de vint dies d’ofensiva les tropes invasores han conquerit vora un 15% d’aquest cantó i tanquen el setge a la ciutat d’Afrin, que es prepara per a una batalla sagnant. Segons algunes fonts, 381 civils han perdut la vida en l’ofensiva.
Protestes a València
Per denunciar aquesta situació, el Comité Valencià de Solidaritat amb Afrin i el Kurdistan es concentra cada dijous a les portes del Consolat de Turquia de la ciutat. I el passat dijous, sota el lema “Aturem l’agressió turca, defensem Afrin! Biji Kurdistan”, els i les manifestants van recordar totes les persones assassinades pels bombardejos turcs i els atacs terroristes mitjançant una representació simbòlica de dos cossos tapats amb llençols ensangonats.
Els crits de “Solidaritat amb el Kurdistan” o “Erdogan assassí” fóren constants durant tota la concentració, que, com han anunciat, tornarà a repetir-se mentre continuen els atacs feixistes del regim d’Erdogan.  El Comité ha fet una crida especial per al proper 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, per mostrar la solidaritat amb la lluita de les dones kurdes i el projecte democràtic i feminista del Kurdistan.
Manifestació a Barcelona
El diumenge 25, la Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd, Azadi, ha convocat una manifestació a Barcelona, amb l’objectiu de denunciar l’ofensiva turca. La manifestació eixirà a les 12h a Jardinets de Gràcia.
foto de Azadî. Plataforma de Solidaritat amb el Poble Kurd.