Cloenda del 28F: una primera ullada a les dades

Descarrega: 28F – Resultats poble a poble – Comparativa amb vot estatutari 2006

57.409 persones han anat a les urnes a votar la independència

57.409 paperetes amb el sí és el que ha recollit aquesta tongada de consultes independentistes. Com en les anteriors ocasions, els vots favorables a la independència han superat el 90% dels vots emesos. D’altra banda, més de 3.000 persones s’han apropat a les urnes per fer ús del seu dret democràtic a votar contra la independència.

Més de 250.000 persones ja han exercit el seu dret de vot

Entre el 13D i el 28F, un milió de persones han estat convocades a les urnes, de les quals una quarta part ha exercit el seu dret de vot. En la pròxima edició, prevista pel 25 d’abril, entraran en escena ciutats més grans que les que fins ara han participat de les consultes. Granollers, Manresa i sobretot Girona posaran a prova la vigència d’aquest exercici rupturista.
21 municipis obtenen més vots per la independència que per l’autonomia

En un de cada quatre municipis el resultat de la consulta ha aportat més vots a l’opció favorable a la independència que vots va obtenir l’estatut d’autonomia en el referèndum de 2006. Aquesta derrota de l’autonomisme ja es va produir en el referèndum d’Arenys de Munt, i en algunes capitals de comarca (Berga i Vic) i moltes altres localitats.