Colin Fox: ‘Ni Salmond ni Milliband tenen la intenció d’eradicar les injustícies i les arrelades divisions socials a Escòcia’

Declaracions a la premsa del líder de l’SSP, Colin Fox, el passat 30 de gener de 2012

Mentre Alex Salmond i Ed Miliband resten en costats diferents per la independència d’Escòcia, continuen units en la seva determinació per protegir els interessos de les grans empreses i seguir emparant els rics tot deixant els interessos de la major part de la classe obrera escocesa en darrer terme.

La setmana passada, Alex Salmond era a Londres per tranquil·litzar la City dient que una Escòcia independent seria pràcticament igual a com és ara.

 

Aquesta setmana apaivaga a Michelle Mone³ amb la promesa de reduir els nivells de l’Impost sobre Societats en una Escòcia independent, equiparant-lo pràcticament al dels paradisos fiscals.

Mentrestant, el líder laborista Ed Miliband, just després de donar suport a les retallades sense precedents dels tories en els serveis públics , així com als escandalosos atacs contra les pensions de la gent de classe treballadora, apareix ara a Glasgow com a garant de la justícia social.

No són creïbles. Cap d’aquests homes té credibilitat en matèria de justícia social. Més enllà de la independència, quina és la diferència entre el Labour, el SNP o els Tories en aquests altres temes?

Salmond, afavoreix la reducció d’impostos per als més rics com si alimentés l’esperança que aquestes ajudes atrauran homes i dones rics, que crearan un seguit de treballs mal pagats, sense sindicats, per a un public empobrit però agraït.

Miliband, afirma que Escòcia té una oportunitat millor d’acabar amb els terribles nivells de pobresa infantil, escassetat de combustible i les desigualtats grotesques si roman dins el Regne Unit.

Una cosa és clara: cap d’aquests dos homes té la intenció d’eradicar les injustícies i les arrelades divisions socials a Escòcia.

Nota:

¹ Dirigent independentista i actual primer ministre escocès, promotor del referèndum d’independència.

² Dirigent escocès dels laboristes, actualment a l’oposició. Contrari a la independència d’Escòcia, competeix electoralment amb l’SSP en els districtes industrials i dins els sindicats.

³ Propietària de la multinacional MJM que fabrica la roba interior Ultimo. Natural de Glasgow, Mone va amenaçar amb retirar la seva empresa d’Escòcia si aquesta optava per la independència.