[bar group="860×106"]

Comandant de l’Estat Islàmic confessa que Estats Units els finança

Declaracions d’un comandant gihaddista detingut a Pakistan incrementen les més tèrboles sospites sobre l’origen del grup terrorista. El 22 de gener les forces de seguretat pakistaneses van detenir un comandant de l’Estat Islàmic a Lahore. L’home, de 40 anys, de doble nacionalitat siriana i pakistanesa, respon al nom de Yousaf al-Salafi.

Al-Salafi hauria entrat al país clandestinament, a través de Turquia, amb ordres d’establir-hi l’organització i reclutar voluntaris entre les tribus talibanes del nord. Per fer-ho comptava amb el suport d’un iman de Lahore i un doctor de Sialkot.

La sorpresa ha saltat avui durant els interrogatoris. Segons informa el diari The Express Tribune -que és el més important en llengua anglesa de tot Pakistan i associat a la secció internacional del New York Times-, Al-Salafi hauria confessat que tota l’operació de reclutament estava finançada per Estats Units. Així doncs, l’Estat Islàmic ingressaria 600$ per cada gihaddista que convencés per a anar a Síria a combatre el govern d’Al-Àssad. Les mateixes fonts indiquen que Pakistan ja ha posat aquestes informacions en coneixement del Secretari d’Estat nordamericà, John Kerry, i també del cap del US Central Command –que organitza les operacions militars d’Estats Units a la regió.

El suport social de l’Estat Islàmic a Pakistan hauria incrementat en els darrers temps, i és freqüent veure cartells en algunes ciutats. També s’ha detectat a Síria un increment dels reclutes procedents de l’Àsia meridional: Afganistan, Pakistan i l’Índia. Juntament amb Líbia, aquest sembla ser el nou filó de militants del califat d’Abu Bakr al-Baghdadi. Així i tot, segons The Independent i The Economist, les nacionalitats que més proliferen a les files de les diferents faccions terroristes que lluiten contra Síria són: Tunísia (3.000), Aràbia Saudita (2.500), Jordània (2.100), Marroc (1.500), Txetxènia (800),  Estat Francès (700), Líbia (556), Regne Unit (400), Turquia (400), Egipte (358), Alemanya (270), Bèlgica (250), Austràlia (250), Irak (247), Països Baixos (120), Dinamarca (100), Estats Units (70). Un autèntica internacional gihaddista alimentada, segons denuncien cada cop més veus, per capitals provinents d’Estats Units i dels seus aliats regionals: Turquia, Aràbia Saudita, Israel i Qatar.


[bar group="860×106"]