[bar group="860×106"]

Comença la marxa de Barcelona a Madrid contra la Llei d’Estrangeria i la nova reformaEl govern espanyol ha presentat un projecte de reforma de la Llei d’Estrangeria al Congrés dels Diputats que empitjorarà, encara més, la situació de les persones immigrades que resideixen a l’Estat i les seves famílies, a les quals serà molt més difícil obtenir el reagrupament familiar. I que contempla, entre altres, multar la solidaritat amb aquestes persones.

És per això que diversos grups de suport a immigrats, sindicats i organitzacions, han organitzat una marxa de protesta que surt avui, 23 de setembre, de Barcelona i arribarà el 25 d’octubre a Madrid. Passant, entre altres llocs, per Molins de Rei, Martorell, Igualada, Tàrrega, Lleida o Fraga.

Aquestes organitzacions, entre les quals hi ha Papers i Drets per Tothom, la COS, el Casal Argentí i la Federació d’associacions americanes de Catalunya, volen denunciar així que la política estatal en aquest àmbit contempli les persones immigrades “únicament com a mitjans de producció” i no com a éssers humans de ple dret, entre ells el de llibertat de moviment.

A més de la criminalització que pateix el col·lectiu, que consideren que augmentarà amb aquesta reforma, en què s’augmenten els temps de detenció als Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) de 40 a 60 dies, o inclús indefinidament. Introduint d’aquesta manera la Directiva Europea de Retorn a la legislació espanyola.

A banda de l’enduriment dels requisits per al reagrupament familiar, tant d’ascendents com de descendents, privant a aquestes persones de viure amb la seva família. I d’introduir, si s’aprova la reforma, una penalització amb multa de fins a 10,000 euros per al consentiment en l’empadronament, que consideren que tindrà greus conseqüències en el dret a l’ensenyament i la salut. A més d’incrementar la xenofòbia i el racisme.

Per tots aquests motius, amb la marxa també volen exigir el tancament dels Centres d’Internament, la no penalització del principi d’igualtat, eliminar les restriccions per al reagrupament familiar i l’establiment d’un procés de regularització que no depengui del contracte de treball.


[bar group="860×106"]