Comença la setmana d’accions contra els bancs i per la llibertat d’Enric Duran

Acció aquest dilluns 27 al matí a una seu bancària. Foto: Col·lectiu Crisi

Aquest dilluns 27 d’abril s’ha iniciat la setmana de boicot a les entitats bancàries que han denunciat l’activista Enric Duran per la via penal: La Caixa, ING Direct i Cetelem-Eurocrédito. En aquest sentit, el Col·lectiu Crisi també ha engegat una campanya de tancament dels comptes corrents d’aquestes empreses.

>> Com a primera acció, una vintena d’activistes han ocupat les seus de La Caixa, Banesto i Bancaixa. Vegeu-ho en aquest vídeo.

Duran està des de fa un mes en presó provisional, després que el jutjat número 29 de Barcelona considerés que existeix “risc de fuga”. La mesura, que es podria allargar fins a la celebració del judici, ha estat considerada pel Grup de Suport com “una manera de silenciar-lo, perquè els bancs i alguns interessos polítics volen que la gent s’oblidi d’ell”. I que han aplicat aquesta mesura s’ha pres “per un suposat “risc de fuga”, però diversos textos, convocatòries i actes demostren que l’Enric havia tornat per quedar-se, perquè vol que es faci el judici, ja que aquest forma part de l’estratègia de denúncia contra el sistema financer”.

És per això que una vintena de membres del Col·lectiu Crisi han ocupat aquest dilluns les seus de La Caixa, Banesto i Bancaixa. Allà han fet diferents performances explicant el cas de l’Enric i han desplegat pancartes amb el lema “Podem viure sense capitalisme”. A més, al llarg d’aquesta setmana duran a terme altres accions per demanar-ne l’alliberament i dijous convoquen una retirada col·lectiva de diners de diverses entitats, així com el tancament de comptes corrents a les sis de la tarda davant la Caixa de Pensions de Plaça Catalunya.

A més de La Caixa, ING Direct i Cetelem-Eurocrédito, i a instància dels Mossos d’Esquadra, 16 entitats es van afegir al procés penal: Bancaja, Bankpyme, Caixa Sabadell, Banco Sygma, Barclays, Caixa Galícia, Caja Navarra, Caja Madrid, CAM, City Financial (Citybank), Cofidis, FinanMadrid, Ge capital bank (G. Elèctric),Finconsum (La Caixa), MBNA i American Express.