[bar group="860×106"]

Comença l’ofensiva judicial contra el moviment dels indignats

no al judici al TOPFins a 7 persones havien estat detingudes a Barcelona al tancament d’aquesta edició de L’ACCENT per haver participat en la protesta del moviment dels indignats el 15 de juny per intentar impedir l’aprovació al Parlament de Catalunya d’un paquet de retallades impulsades pel govern d’Artur Mas. Entre dilluns 3 i dimarts 4 d’octubre, agents dels Mossos d’Esquadra les havien anat a buscar quan sortien de casa i les havien portat a comissaria. Un cop allà, i després de prendre’ls declaració, els van entregar una citació per acudir a l’Audiència Nacional espanyola i les van deixar anar a totes.

Les detingudes, i la resta de persones que conformen la llista amb 22 noms que el conseller d’Interior, Felip Puig, ha anunciat que han de comparèixer davant del tribunal espanyol, s’havien de traslladar a declarar a Madrid el dijous 6 i divendres 7.

 

El mateix dilluns en què es van conèixer les quatre primeres detencions, més d’un miler de persones es van concentrar a la plaça Catalunya i després es van manifestar fins la plaça Sant Jaume per solidaritzar-se amb les persones detingudes i donar suport al moviment dels indignats.

L’advocat d’un dels detinguts, Jaume Asens, denunciava el mateix dia de l’arrest, que per entregar una citació de l’Audiència Nacional no calia fer una detenció, i que havia estat una decisió dels Mossos d’Esquadra, ja que el tribunal espanyol no havia demanat que es fes cap arrest.

Manos Límipias darrere les denúncies

La Fiscalia Superior de Catalunya era qui estava investigant els fets del Parlament del 15 de juny. Però el cas va passar a l’Audiència Nacional perquè el grup ultradretà Manos Limpias va presentar una denúncia a aquest tribunal.

Legalment, Manos Limpias és un sindicat, però no té presència en cap centre de treball ni consta que tingui seccions sindicals en cap empresa.

Aquest grup que ha estat al darrere d’altres querelles a l’Audiència Nacional

El bloqueig del Parlament

Els fets pels quals han encausat les 22 persones van generar un rebuig frontal de tota la classe política principatina i de tots els mitjans de comunicació de manera unànime. Tot i això, la resposta del moviment dels indignats al cap de pocs dies va ser massiva: entre 100.000 i 200.000 persones van manifestar-se al centre de Barcelona en contra de les retallades i en suport al descontentament popular contra el sistema polític i econòmic.


[bar group="860×106"]