[bar group="860×106"]

Compte enrere pel nou intent de trencar el bloqueig a Gaza

Una nova Flota de la llibertat posarà rumb a Gaza per intentar trencar el bloqueig per mar a què està sotmesa la franja. Això succeirà d’aquí a menys de dos mesos.

El viatge solidari engegarà motors un any després de l’atac que va fer l’exèrcit israelià contra la primera Flota de la Llibertat, que també tenia l’objectiu de trencar el bloqueig. Aleshores, la flota estava formada per sis vaixells i la nit del 30 al 31 de maig soldats israelians van assaltar-los i van matar 15 dels passatgers que hi viatjaven.

>> Campanya als Països Catalans

En aquesta ocasió, seran dos els vaixells que salparan cap a Palestina i tenen l’objectiu de portar 200 persones i 2.000 tones d’ajuda humanitària. Un dels dos vaixells que formaran part de la flota sortirà de l’Estat espanyol. Precisament aquestes darreres setmanes el grup impulsor ha demanat suport per recollir els darrers 50.000 euros que falten per poder comprar el vaixell. Dos dels catalans que eren a bord del principal vaixell de la flota que va ser atacada fa un any, el Mavi Marmara, participen en aquesta campanya per impulsar una nova flota solidària.

Campanya als Països Catalans

Per donar suport a la iniciativa s’han creat diversos grups de suport als Països Catalans. N’hi ha un d’àmbit de Principat de Catalunya i també d’altres de locals a València, Alacant, Elx i Menorca.

Des de fa mesos que organitzacions de suport a les reivindicacions palestines recullen diners per comprar el vaixell i sumar-se a la resta de vaixells que salparan d’Europa cap a Gaza. També han fet campanya als instituts de secundària per recollir llibretes i llapissos i portar-los als infants de la franja.

Les activitats divulgatives i de recollida de diners en alguns casos han trobat entrebancs institucionals. És el cas dels obstacles que ha posat la Delegació d’Educació de la Comunitat de Madrid, que ha prohibit que la plataforma ciutadana Rumbo a Gaza anés a les escoles a fer sensibilització.

Amenaça d’Israel

Segons els organitzadors del viatge solidari, “el govern de Netanyahu sembla que estigui preparant la comunitat internacional per un nou desenllaç violent”. I es remeten a diverses notícies del diari israelià Haaretz, que expliquen les pressions de Netanyahu sobre els governs europeus els darrers mesos per aconseguir que bloquegin els vaixells solidaris als ports i que donen a entendre amenaces contra la vida dels que viatgin a la flota.


[bar group="860×106"]