Concentració a les sis de la vesprada per la detenció de sis persones de l'IES Lluís vives

Concentració a les sis de la vesprada per la detenció de sis persones de l'IES Lluís vives

Les mateixes persones que avui a migdia han protestat contra les retallades que pateix l’IES Lluís Vives i han patit la brutal repressió de la policia nacional espanyola (sis persones han estat detingudes) també han convocat una concentració a les sis de la vesprada davant de la Delegació de govern a València (al carrer Colom).

Al voltant de les dues del migdia d’avui la comunitat educativa de l’institut ha patit de nou la violència dels cossos de seguretat de l’Estat quan estava tallant el carrer de Xàtiva a València en contra de les retallades en drets socials. Com ahir, el col·lectiu d’estudiants i professorat de l’institut es van concentrar davant de l’Estació del Nord i com ahir la policia s’ha apropat amb un fort dispositiu que inclou furgones i antiavalaots. A hores d’ara, cap a les quatre, la situació és un pèl més tranquil·la i hi ha persones que volen restar concentrades.

Els cossos repressius han espentat i agredit a les persones concentrades per evitar la protesta, així desenes d’estudiants han estat ferits i han patit contusions, entre d’ells un militant del SEPC i de Maulets. L’actitud de la concentració ha sigut pacífica, com des que es van encetar les protestes, però la Policia espanyola no ha deixat que es duguera a terme. Ha retingut a diverses persones darrere les furgones per identificar-les i després n’ha detingut a algunes les quals són a la comissaria de Sapadors de València, segons han informat persones assitents a l’atac policíac.

Davant aquestes vexacions i la repressió que s’espera la comunitat estudiantil ha demanat que acudisca el major número possible de gent per tal de lluitar i solidaritzar-se amb les persones en protesta. A més, s’ha convocat una concentració per a aquesta vesprada davant de la DElegaci´ode govern. Ahir, L’ACCENT també va informar a bastament de la càrrega i la detenció d’un estudiant.

Fotografies de la concentració d’aquest migdia

lluisvives_2carrega_1

lluisvives_2carrega_2

lluisvives_2carrega_3

lluisvives_2carrega_4