[bar group="860×106"]

Concentració a València en suport a 51 immigrants desallotjats d’una fàbrica

Foto: La Plataforma

Vora 300 persones s’han concentrat en la Plaça de l’Ajuntament de València per a solidaritzar-se amb les 51 persones immigrants desallotjades de la antiga fàbrica GEYDA, contra les quals s’ha obert un procediment judicial. L’acusació s’estén contra cinc membres d’organitzacions socials implicades en la tasca de suport als immigrants.

La convocatòria, realitzada pel Fòrum Alternatiu de la Immigració, la Taula de Solidaritat amb els Immigrants i la Red Estatal pels Drets de les i els Immigrants (REDI)-València, ha servit per a exigir l’arxivament del procediment judicial obert per la jutgessa del Jutgat d’Instrucció número 21 per un suposat delicte d’“usurpació”. Així mateix, s’ha demanat la fi de la “criminalització” de la pobresa i l’abolició de la Llei d’estrangeria.


Un grup dels immigrants imputats havia comparegut a declarar al matí davant el jutge. Fonts de REDI han afirmat que hi ha indicis que finalment es procedirà a l’arxiu de la causa, ja que “un macro-judici contra 51 persones immigrants tindria gran trascendencia, a nivell estatal i europeu, i suposaria un gran escàndol polític”.

Unes 70 persones portaven vivint aproximadament un any en l’antiga fàbrica, que romania durant tres dècades amb les portes obertes tot i que sense activitat. Col.laboraven amb ells diferents organitzacions, que els proporcionaven roba i aliments, a més de realitzar un treball de carácter polític. La factoria funcionava també com a punt de trobada entre gents d’orígens diferents i preocupacions similars.

Les condicions de vida eren precàries. Molts havien contat amb un treball, papers i pis de lloguer fins a la crisi, que els va afectar especialment ja que ocupaven llocs de treball en sectors com la construcció i el camp.

Les organitzacions de defensa dels immigrants han criticat l’actuació policial i dels veïns. El desallotjament, segons denuncia REDI, el van executar agents de la policia nacional desplaçats en quatre furgones, que van irrompre en la fàbrica “amb les porres i les pistoles en alt”. Quant als veïns, van recollir fins 1.500 signatures per a demanar el desallotjament i es van sentir acussacions de caire racista.

 


[bar group="860×106"]