[bar group="860×106"]

Concentració contra els ultracatòlics que assetgen una clínica avortista

Des de fa uns mesos un grup d’ultracatòlics es concentra un cop al mes davant d’un centre mèdic on es practiquen avortaments. Aquest grup assetja tant el personal que hi treballa com les dones que hi acudeixen a avortar.

Com a resposta, diversos col·lectius antipatriarcals i activistes independents han convocat una concentració el proper 25 de febrer per defensar el dret a practicar lliurement la interrupció de l’embaràs.


Aquest passat 2008, arran del procés repressiu contra desenes de dones que havien avortat i que van haver d’anar a declarar als jutjats, el debat sobre la necessitat de despenalitzar l’avortament i que sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública va tornar a revifar amb força. Tot això enmig d’una campanya de la dreta i l’Església més reaccionària, amb intimidacions i denúncies a les clíniques acreditades per a fer els avortaments.

Unes coaccions i intimidacions que en el cas d’aquest centre mèdic continuen setmana rere setmana. És per això, i per reivindicar el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, la retirada de la penalització de l’avortament al Codi Penal, que aquests col·lectius feministes han fet una crida a mobilitzar-se aquest dimecres. Alhora de pressionar les administracions catalana i estatal que mentre no es modifiqui la llei, “garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica d’aquest dret”.

La concentració, sota el lema “Combatem la imposició del pensament ultracatòlic”, serà a les 20.30h al carrer Viladomat, 158.

 


[bar group="860×106"]