Concentració de rebuig a l'entrada dels Mossos a la UPF

Concentració de rebuig a l'entrada dels Mossos a la UPF

Concentració a la UPF. Foto: SEPC

Més de dos-cents membres de la comunitat universitària van concentrar-se ahir dijous per mostrar el rebuig a l’entrada dels Mossos d’Esquadra per desallotjar la tancada d’estudiants de la setmana passada al campus de Poblenou (Barcelona) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).
>> Demanen el vot nul a les eleccions a rector
>> Els estudiants impedeixen que s’inauguri el nou campus de la UPF
>> Els Mossos desallotgen els estudiants tancats

La concentració d’aquest dijous l’havia organitzat les assemblees d’estudiants de la UPF i comptava amb el suport del SEPC i l’AEP amb el lema “Pel dret a reunió i expressió. Moreso dimissió!”. Cal recordar que en recinte universitari ha de ser el rector qui autoritzi l’entrada dels cossos policials. La nit del 12 de febrer els Mossos van desallotjar els estudiants que s’havien tancat al nou campus de Poblenou.

El nou acte de protesta dels estudiants arriba en plena campanya d’eleccions al rectorat. Uns comicis en els quals només es presenta l’actual rector, el professor de Dret, Josep Joan Moreso. Com ha passat en la majoria de comicis similars a les universitats dels Països Catalans els estudiants demanen el vot nul.

Suport del PAS
Mentre el rector no ha parat d’acusar als estudiants que van impedir la inauguració de divendres de “ser una minoria” la Junta de Personal d’Administració i Serveis (PAS) ha denunciat en un comunicat el desallotjament del campus. “Una universitat que es diu democràtica ha de saber resoldre els conflictes que es generen internament a partir del debat i la negociació, sense menystenir el dret dels seus membres a expressar i manifestar les opinions i sense recórrer a la força” afirmen.

Anècdotes lamentables
Pel rector els fets dels darrers dies a la universitat han estat una “anècdota lamentable”. En canvi no pensa el mateix de les declaracions en les quals qualificava el català de “barrots de presó” en cas que s’utilitzés com a requisit per contractar professors. Segons el rector impedir l’accés al nou sistema universitari als que desconeixin la nostra llengua és “una estratègia suïcida”. En aquest sentit considera molt positiu la construcció de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) on la “mobilitat sigui la regla i no l’excepció”. De fet el passat mes de maig la Pompeu Fabra, conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), van dinamitar un principi d’acord del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per exigir el nivell C de català als professors.