[bar group="860×106"]

Concentració d’estudiants a la UAB contra els abusos a les tarifes del transport públic i en solidaritat amb l’estudiant detingut

Un centenar d’estudiants convocades pel SEPC s’ha reunit, aquest migdia, a la Plaça Cívica de la Universitat Autònoma de Barcelona per denunciar l’augment de les tarifes del transport públic, així com per criticar la detenció que es va produir aquest dilluns passat, de l’Eudald, un estudiant i militant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, que va donar suport a un grup d’activistes que reivindicaven un transport públic i assequible pels estudiants.

Les pancartes que han encapçalat la concentració han mostrat lemes crítics amb l’entrada de les forces policials i amb l’augment abusiu dels preus imposats per l’Autoritat de Transport Metropolità. A les portes dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, un grup d’estudiants ha inhabilitat les màquines de validació de bitllets, estrenades el dilluns passat, per permetre la lliure circulació dels estudiants entre l’andana i la universitat, mentre la resta protestava contra els membres de seguretat privada dels ferrocarrils. Mitjançant diversos càntics, els estudiants han mostrat el rebuig vers els preus excessius dels bitllets i han animat a tothom a colar-se. Una cop acabada l’acció, la concentració ha tornat a retrocedir fins a la Plaça Cívica on s’ha dissolt.
Durant els transcurs d’una hora, els i les estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona han exigit preus assequibles per a aquells col·lectius que, en temps de crisi, es troben desfavorits, i a més, han volgut solidaritzar-se amb l’estudiant de la UAB que va ser detingut per efectuar les mateixes reclamacions.
*Text estret de la pàgina web del SEPC

[bar group="860×106"]