Condemnats 2 policies locals a Benimaclet

policia local valènciaEl passat 17 de juny es publicà la sentència que condemnava a dos policies locals de València per la denuncia de lesions que feren quatres veïnes del barri de Benimaclet. A més, la sentència absolgué les agredides, ja que aquestes havien estat denunciades alhora pels agents. Els esdeveniments es remunten a la nit del 8 al 9 de novembre de l’any 2007.

 Aquella nit la policia local de València desallotjà de manera violenta a diversos veïns de la plaça de Benimaclet -la policia va rebre l’ajuda dels operaris de la neteja que banyaren als agredits-. La raó, segons la policia espanyola, eren les queixes dels propietaris dels immobles de l’entorn i el rebombori. Tanmateix, aquest escenari s’ha d’emmarcar en un context d’augment de presència policial en el barri en les setmanes anteriors. 

La policia, va desallotjar a les persones allà reunides, agredí a cinc d’elles i detingueren a una veïna del barri per no identificar-se -havia perdut la bossa on duia el DNI en l’aldarull- i l’acusaren d’agredir als policies. Aquesta detinguda es passà 24 hores privada de llibertat per la policia local i va patir vexacions en el transcurs d’aquest confinament: per l’ús del valencià, per qüestions de gènere… 

Quatre de les veïnes agredides -entre ells, la detinguda- denunciaren a la policia, alhora els agents també les denuncià per agressions i tot desembocà en un judici farcit d’irregularitats, com per exemple: en un dels informes d’agressions de la policia es declarava que un d’ells tenia una tendinitis en la mà dreta quan, en realitat, s’ha demostrat que era en la mà esquerra. El juí es va resoldre amb l’absolució de totes les veïnes i amb la condemna als policies a pagar 900€ per les lesions causades. Sobtadament, la justícia espanyola aquesta volta ha castigat a les seues forces de seguretat davant de les evidències tan flagrants de vexació i irregularitats.