Condemnats dos manifestants pels fets del 1 de maig a Tarragona

Manifestació del 1 de maig a Tarragona

El passat 20 de juliol van ser jutjats a Tarragona tres manifestants del primer de maig. L’acusació de la patronal (CEPTA) era d’embrutar la façana i trencar un vidre de la seva seu, el dia 16 de setembre s’ha fet pública la sentència que considera culpables dels fets a dos d’ells, condemntant-los a una pena de “treballs per al comunitat” i una multa pel valor dels supsosats danys causats, un tercer acusat ha estat absolt. La defensa recorrerà la sentència.

La Guàrdia Urbana de Tarragona, que ha instruït el cas, i la patronal acusaven els manifestants de llençar pots de pintura a la façana de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, i de trencar-ne un vidre, fets que haurien passsat durant la realització de la manifestació anticapitalista del primer de maig. La jutgessa ha sentenciat aquest 16 de setembre els acusats a complir 7 dies de “treballs en benefici de la comunitat”, a més d’una multa de quantitat indeterminada, per la reparació els suposats danys. El tercer dels manifestants acusats ha estat absolt. La defensa demanava la lliure absolució, per això recorrerà la sentencia emesa.

Segons l’advocat defensor la jutgessa ha fet cas omís a la declaració de les persones encausades, que va posar de relleu que tan sols un d’ells va realitzar tal acció i que en cap moment es va trencar cap vidre, essent impossible per la reixa que el protegia. Desprès ha afegit, que un del acusats ha estat condemnat per haver pogut cometre la falta, però no per haver-la comés, fet que no s’ha pogut provar. En el judici, els acusats van afirmar que no van ser identificats per cap membre de cap cos policíac durant o desprès de la manifestació.