[bar group="860×106"]

Condemnen a 3 anys de presó a Alfonso per agredir un Mosso d’Esquadra que feia servir el kubotan

El dijous dia 13 d’agost es feia públic que un jutjat penal de Barcelona condemnava a 3 anys de presó al manifestant que agredí un Mosso d’Esquadra el 2007. A més, la sentència judicial el condemnava a pagar 4.000€ al Mosso.

Els fets es remunten al maig del 2007. En la picabaralla entre manifestants i Mossos en una manifestació pels espais alliberats a Barcelona un antiavalot resultà ferit -se li trencà el nas.


Segons mostren unes gravacions, l’agressor fou un manifestant: Alfonso, ja que la seua roba coincidia amb la de l’agressor de la filmació. Gràcies a aquesta gravació també es va demostrar que les forces policials estaven fent servir un arma no reglamentària: el kubotan, una mena de punxó.

Encara que l’acusat ha negat en tot moment que ell fóra l’agressor, el jutge ha anul·lat tots els arguments de la defensa i ha aplicat integrament la condemna sol·licitada per la fiscalia. Per tant, ha estat condemnat per un delicte d’atemptat a la autoritat en concurs ideal amb un delicte de lesions. El juí se celebrà el passat 13 de juliol. És curiós, tanmateix, que la sentència isca ara, un mes després, en mig de l’estiu, quan els jutjats estan tancats o en serveis mínims.

Aquests actes s’han d’emmarcar dins l’última onada de mostres repressives: el judici a Núria Pòrtulas, la detenció de Jaume Soler de Terrassa, l’augment de condemna de Rodrigo pel muntatge del 4F, etc.


[bar group="860×106"]