[bar group="860×106"]

[Consultes] L’esquerra independentista destaca la necessitat de seguir lluitant per l’alliberament dels Països Catalans

Les organitzacions de l’esquerra independentista a les quals ha tingut accés L’ACCENT han coincidit en valorar positivament el significat global de les consultes celebrades avui. La possibilitat d’opinar per decidir el futur del país, així com el compromís i la mobilització de milers de persones que han fet de voluntàries arreu del territori són ja motius d’esperança en la lluita pels drets nacionals dels Països Catalans. 

De la mateixa manera, han expressat la necessitat d’afrontar els reptes que les consultes han plantejat: només des de la persistència en l’organització popular i en el desafiament a les institucions imposades serà possible avançar en la lluita per la independència i el socialisme als Països Catalans.

La CUP ha destacat que “no es pot deixar en les mans de cap parlament autonòmic la responsabilitat de guanyar la independència”. La CUP, que ha implicat tota la seva estructura municipalista en l’impuls de les consultes, ha defensat la necessitat d’estendre-les arreu dels Països Catalans per què es faci efectiva la voluntat implícita de que sigui el conjunt de la nació catalana la que decideixi el seu futur. També ha contraposat el fracàs de la mobilització espanyolista amb la important participació dels “catalans i catalanes sense DNI espanyol”, fent referència als immigrants que tenien dret a vot en les consultes. Aquests catalans i catalanes no poden votar en les comteses electorals convocades per les administracions espanyoles.

Per la seva banda, Endavant (OSAN) ha destacat el desafiament en contra de la imposició espanyola que ha significat l’exercici del dret a vot per part de milers de catalanes. L’organització independentista ha assenyalat també que tot el compromís i la il·lusió que s’han mobilitzat “han de reforçar en el futur el moviment d’alliberament nacional i han de servir per continuar organitzant-se per estendre la lluita a tots els Països Catalans superant els marcs autonòmics imposats”.

El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha coincidit amb les altres organitzacions a l’hora d’assenyalar que per sobre de tot, les consultes “són un exercici de gimnàstica política que han de servir a la gent per exercitar-se en el dret d’autodeterminació i per organitzar el poble català”. Així mateix, ha volgut destacar que s’acosten temps de confrontació política amb l’estat i que “cal que la gent prengui consciència d’aquest fet i tingui eines per respondre-hi”. Finalment, també ha volgut destacar les aportacions de les consultes en la internacionalització del plet català.

Finalment, la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) ha volgut destacar el fet que “les consultes han sortit en molts casos des de la voluntat popular i no institucional d’avançar en el dret de l’autodeterminació”. De cara al futur, el portaveu de l’organització juvenil ha volgut recordar que les consultes no suposen en cap cas una solució definitiva perquè “cap independència i lluita s’aconsegueix només votant, així que el que cal és lluita de dia a dia”.


[bar group="860×106"]