Continua la campanya repressiva contra l'Esquerra Independentista de Mallorca

mallorca repressio

El passat quinze de març es va dur a terme un nou judici contra un membre de l’Esquerra Independentista de Mallorca. En aquest cas l’imputat va ser l’Àlvar, militant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i de Maulets, al qual se l’acusa de fer unes pintades que aparegueren a la Universitat de les Illes Balears i de posar silicona a alguns panys de la mateixa en el marc de la Vaga General del 29 de setembre passat. L’imputat ha negat els fets davant el jutge.

Al judici s’ha personat com a part perjudicada la universitat i hi testificaren els membres de la Policia Local que se’l van endur a comissaria i els dos agents de la seguretat privada de la universitat que el van detenir. A les portes del jutjat es feu una concentració de suport i es desplegà una pancarta on es podia llegir “Absolució Àlvar UIB, defensar els drets socials no és cap delicte”. Segons ha declarat l’independentista a L’ACCENT a la seva declaració va refusar contestar els interrogatoris de les parts acusadores i del jutge i només va voler aclarir que “sóc independentista i revolucionari, era dia de Vaga General i jo era on havia d’estar”. També va explicar que el Sindicat d’Estudiants del Països Catalans treballa per assolir la independència i el socialisme a l’Illa i a la resta de la nació. El judici va quedar vist per sentència i s’espera el dictamen els propers dies.

Segons Alerta Solidària la fiscalia ha sol·licitat una condemna de 6 dies de localització permanent i una multa de 475 euros en concepte de danys que hauria de pagar a la Universitat de les Illes Balears per la neteja de les pintades i pel canvi dels panys.

Campanya contra l’EI de Mallorca

Aquest cas de repressió a l’esquerra independentista no és aïllat i se suma als del David i el Guillem, imputats pels incidents provocats per la policia i un grup de feixistes a la manifestació del 31 de desembre i al dels 5 de palma, acusats d’amenaces contra membres de l’ultradretà Círculo Balear, en el que s’està convertit en una dura campanya policial contra l’independentisme mes combatiu de l’illa.