[bar group="860×106"]

Continua l’ofensiva estival dels Mossos contra l’esquerra independentista

Aquest dimarts 24 d’agost al matí, els Mossos d’Esquadra han detingut Eudald Calvo, militant de Maulets i del SEPC. La policia s’ha presentat a casa seva a Argentona i ha requerit que es personés immediatament a comissaria, cosa que ha fet acompanyat d’un familiar. Un cop allà, ha quedat detingut, i a les quatre de la tarda ha declarat davant la policia.


Demà dimecres és previst que declari davant del jutge. De les poques coses que han transcendit, se sap que els delictes que se li imputen són el d’associació il·lícita, desordres públics i danys, però no se sap de quins fets concrets (quins desordres, quins danys, quina associació) se l’acusa. El que sí se sap és que la investigació prové dels Mossos d’Esquadra de Cerdanyola del Vallès, amb la qual cosa segurament tenen relació amb la lluita contra el pla Bolonya a la UAB, en què Calvo va tenir un paper força important.

De fet, la seva militància al Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ja li comportà una sanció per part de la universitat i també patí una detenció irregular quan s’interessà per l’estat de dues persones retingudes per mossos de paisà per protestar pels preus del transport públic. [Noticies relacionades: detenció dels Mossos, fotografies i condemna]

Accions de suport

La maquinària de solidaritat ja s’ha activat i aquest mateix vespre hi ha hagut una concentració davant la comissaria dels Mossos de Mataró. També és previst que demà a les 10 del matí hi hagi una concentració davant dels jutjats de Mataró (Camí Ral de la Mercè/Ronda President Irla).

Aquesta és la segona detenció d’un independentista en quatre dies per raons diferents a mans dels Mossos d’Esquadra.


[bar group="860×106"]