“Contra la violència i la indiferència: subversió i autodefensa feminista”

La Xarxa de Dones Feministes Contra la Violència ha convocat una manifestació a les 7 de la tarda a la Rambla de Caneletes de Barcelona, coincidint amb el Dia Internacional contra la violència masclista. Sota el lema “Contra la violència i la indiferència: subversió i autodefensa feminista”, els diferents moviments integrants del col·lectiu volen visibilitzar el seu rebuig a la realitat quotidiana de la violència masclista als Països Catalans. En el que portem de 2014, 22 dones han estat víctimes mortals d’aquesta violència al Principat, el País Valencià i les Illes Balears, xifra que ja supera la registrada al 2013 al global dels Països Catalans, quan les dones assassinades van ser 19.

La Xarxa de Dones Feministes vol aprofitar la mobilització d’avui al vespre per denunciar el que consideren “cultura de la complicitat” i banalització de la violència conra les dones, no només aquí sinó arreu del món. A més, la Xarxa també vol posar de manifest la manca de reacció social i política que, segons el seu punt de vista, generen les mortes de la violència masclista. En aquest sentit, el col·lectiu afirma que hi ha una manca de voluntat política per fer complir la legislació vigent en relació a la protecció de les dones envers la violència masclista. A més, la Xarxa també recorda que hi ha molts tipus de violència masclista que, això sí, acostumen a generar la mateixa impunitat pels agressors.

B3TFmxRIAAE_RAM

Per altra banda, l’Esquerra Independentista (Alerta Solidària, Arran, Coordinadora Obrera Sindical, CUP, Endavant – OSAN, Moviment de Defensa de la Terra i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) ha publicat un manifest amb el títol de “El masclisme mata: les dones diem prou!”. Més enllà de denunciar la situació actual i cridar a la mobilització, el manifest ressalta dades esfereïdores. A tall d’exemple, el text exposa que cada 15 segons una dona rep una palliss2a en algun lloc del món, cada 4 minuts una dona és violada, o que  el 70% de les denúncies per violència masclista queden sense cap ordre de protecció als Països Catalans. En aquest sentit, l’Esquerra Independentista creu que les lleis promulgades des de l’estat espanyol “perpetuen el masclisme”.