[bar group="860×106"]

Convergència emmascara el gir a la dreta amb una ambigua retòrica sobiranista

reusPoques sorpreses al Congrés de CDC celebrat a Reus aquest cap de setmana. La cuina de la direcció del partit conservador ha permès que s’aprovessin els documents, els nous càrrecs i la línia política amb majories búlgares. Així, el pacte amb el PP i el fet d’haver-li lliurat importants càrrecs a les administraciosn catalanes, mentre aquest ha intensificat les seva ofensiva contra el català; la radicalització de la política econòmica neoliberal i les retallades socials, o la permanent indefinició al voltant de l’anomenat ‘pacte fiscal’, tampoc resolta en aquest congrés; han rebut l’aval unànime del partit i els mitjans afins que s’han mostrat satisfets amb grans paraules i gestos de caire sobiranista, en el marc del Principat i reclamant el “mateix poder que tenen els estats europeus”. Una retòrica grandiloqüent que a l’hora de plasmar-se en les ponències quedava diluïda en una calculada ambigüitat.

Centenars de persones es manifesten davant el congrés

Mentre se celebrava el congrés, Reus també va ser escenari de mobilitzacions contràries, com les convocades per moviments socials del Camp i de les Terres de l’Ebre, l’esquerra independentista, el sindicalisme alternatiu i els indignats. Així, més de 300 persones, entre els quals hi havia membres de l’Assemblea popular de Reus, la CUP, la CGT, Endavant, Maulets o l’Assemblea de Joves, entre altres es van manifestar dissabte 24 de març per la capital del Baix Camp per mostrar el seu rebuig a “les retallades, la repressió i la corrupció”.

La marxa, que començava a quarts de sis de la tarda a la plaça del Mercadal, va arribar fins al recinte de FiraReus, al Tecnoparc, on se celebrava el congrés, i que es trobava tancat per un gran dispositiu dels Mossos d’Esquadra que entomaren una gran quantitat de verdures llençades per una part dels manifestants a les portes del palau de congressos. Els manifestants, a més de denunciar la política antisocial i les retallades del govern autonòmic de CiU, va mostrar el seu rebuig a la reforma laboral del govern espanyol i el suport a la vaga general del proper 29 de març.  Els manifestants, entre els quals hi havia també treballadores de la sanitat, denunciaren les retallades com a privatitzacions dels serveis públics, i també cridaren consignes contra els consellers Mas-Colell, Boi Ruiz o Felip Puig, o consignes com “PP i Convergència, no hi ha diferència”.

reusreus

reusreus

reusreus

Fotos de l’Accent

Vídeo de Pobleviu.cat


[bar group="860×106"]