[bar group="860×106"]

Coses que aprenem

[L’ACCENT 148]

Com sabreu, tot l’afer del David Sànchez -el David de la Fornal- va finalitzar de forma satisfactòria en arxivar l’audiència provincial el seu cas per considerar que ja havia prescrit els delictes (sic).
Ara que tot ja ha passat i que vaig viure ben a prop totes aquestes circumstàncies permeteu-me que en faci unes quantes de consideracions.
Fa temps que sé que la resta de grups municipals presents al nostre ajuntament, no faran res per nosaltres quan vagin maldades. Ara ens volen utilitzar per aprovar els seus pressupostos o per tirar endavant una moció de censura, però en quan sigui necessari ens intentaran trepitjar com a escarabats. Per avançat, no podran amb nosaltres.
N’hi ha d’altres al ple municipal que encara no han sabut perdre. Aquells que contínuament fan el ridícul intentant criminalitzar-nos i  “batasunitzant” la nostra lluita. Aquells que els encantaria que l’esquerra independentista desaparegués o millor encara que anés a la presó. Aquells que creuen que ocupem el seu espai i que només som un gra al seu cul. Encara no ha arribat el pitjor
El poble posa a tothom al seu lloc. I a Vilafranca ho ha demostrat amb àmplies mostres de solidaritat popular vers el David. El meu agraïment i reconeixement al nostre poble.
Finalment haig d’agrair tant a n’Alba i en David haver-me permès estar amb ells en aquest moments tant difícils. Han estat per a mi una lliçó de coherència i combat. També haig d’agrair a la Loli, la mare del David, la seva senzilla lliçó, quan en trobar-me-la i felicitar-la per l’arxivament del cas em va contestar “aún faltan los otros” referint-se als companys i companyes que continuen essent represaliats únicament per qüestionar el sistema, com fa dia a dia el David, rera el mostrador de la Fornal.
A la resta, als que han hagut d’anar amb el cap baix, als que han buscat com justificar la seva covardia, als que han utilitzat el silenci com a element de debat, als que no podran mirar mai més a la cara del David, el poble us jutjarà.

* Xavier Navarro és regidor de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès


[bar group="860×106"]