Cròniques de les mobilitzacions contra el tancament de TV3

Cròniques de les mobilitzacions contra el tancament de TV3

volemtv3

Des que es sapigué que el govern Camps obligava a tancar els repetidors de TV3, diverses convocatòries s’han anat publicitant. Des de les primeres convocatòries d’urgència d’aquest cap de setmana fins a convocatòries com la del 24 de febrer, batejat com a Dia de la Ràbia, la voluntat de la ciutadania és portar la protesta al carrer. En aquest espai ens anirem fent ressò del desenvolupament d’aquestes convocatòries.
>>Cròniques a l’interior de la notíciaValència, 18 de febrerConvocades a través dels mòbils, les xarxes socials, i el boca-orella, al voltant de 300 persones s’han reunit a les portes del Palau de la Generalitat per protestar contra el tall de TV3. La convocatòria començà a moure’s passades les 17h de la vesprada amb un missatge que deia “cap agressió sense resposta. La Generalitat valenciana ha tallat les emissions de TV3. Ja n’hi ha prou de feixisme! Prou d’atacs a la nostra llengua, el català!”.

Cap a les 20h desenes de persones es congregaven a les portes del Palau de la Generalitat. Una pancarta resumia el sentit d’aquesta acció improvisada “Per la llibertat d’expressió, pel català. #sense senyal# Volem TV3”. Acompanyats pel so de les dolçaines de la Colla Estrella Roja de Benimaclet el nombre de persones concentrade augmentava paulatinament fins arribar vora les 300.

Josep Villarroya, militant d’Endavant OSAN i un dels impulsors de la convocatòria, ha assenyalat que al llarg dels seus vint-i-vuit anys d’emissions, TV3 al País Valencià ha rebut constants atacs tant per part del PSOE com del PP. Villarroya ha assenyalat que des de fa dècades els partits espanyolistes carreguen, d’una manera més o menys virulenta, contra la unitat de la llengua i contra la seua presència als mitjans de comunicació. Per al portaveu de la convocatòria el cim d’aquests atacs ha sigut “l’absurd tancament de TV3 al País Valencià que demostra que l’estat espanyol no és en l’actualitat sinó una monarquia bananera”.

Pedreguer, 19 de febrer

Després del tancament aquesta setmana, per part del govern valencià del PP, de les emissions de TV3 al País Valencià, un centenar de persones s’han concentrat, a pesar de la urgència de la convocatòria, a les portes de l’Ajuntament de Pedreguer. Amb lemes com “Per la llibertat d’informació”, “Pel català” i “Volem TV3”, les persones concentrades han exigit la llibertat de poder veure TV3. Abans de finalitzar l’acte, s’ha llegit un comunicat per part del Casal Jaume I on es feia referència a l’atac a la llibertat d’expressió i a la nostra llengua que suposava aquest tancament. En altre comunicat, l’Esquerra Independentista esmentava també la responsabilitat no només del govern valencià del PP, sinó també del govern espanyol del PSOE, i apuntaven a la independència com a única solució a aquests atacs.

Castelló de la Plana, 19 de febrerMés d’un miler de persones es concentraren aquest dissabte a la Plaça Santa Clara de Castelló de la Plana, convocats a través de les xarxes socials per protestar contra la censura espanyolista sobre les emisions de TV3 al País Valencià. A la concentració abundaren les pancartes contra el govern del PP.