Darrers dies per contribuir a l'Atles de la Corrupció als Països Catalans

Darrers dies per contribuir a l'Atles de la Corrupció als Països Catalans

Durant la passada legislatura del Parlament de la Generalitat de Catalunya la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), a través del seu diputat David Fernàndez, va presidir la Comissió d’Investigació sobre Frau Fiscal i Pràctiques de Corrupció Política (CIFEF), popularitzada com a Comissió Pujol. Ara, un cop esgotat l’anterior mandat, i amb el recorregut de la Comissió exhaurit, des de la CUP, i de la mà de la Plataforma Xnet i del Grup de Treball contra la Corrupció de Catalunya, s’ha decidit aprofitar la visibilitat i l’empenta i continuar el treball de “radiografiar la corrupció que ha tingut lloc als Països Catalans des de la Transició ençà”.

El resultat final d’aquest Atles de la Corrupció als Països Catalans constarà d’una caixa que inclourà quatre llibres: Llums i taquígrafs, que analitzarà les causes, els efectes i els costos de la corrupció; Temps de canalles, que presentarà una topografia de casos, condemnes i indults; Afònics: que donarà veu a 30 visions crítiques sobre la corrupció; Fent fora la màfia, una exposició d’alternatives i una guia pràctica de lluita contra la corrupció.

Ara bé, aquest agosarat treball necessita també de la participació econòmica per tal que pugui donar fruit. Amb el motiu de recollir aquests suports necessaris, els responsables del projecte han fet una crida des de Verkami a col·laborar en la seva materialització.

llumitaquigrafs