[bar group="860×106"]

De les consultes a les municipals

julicuellarEl procés de consultes sobre la independència, iniciat i esperonat per la CUP al Maresme, és un element clau per entendre l’extensió i un més que probable creixement del municipalisme de l’esquerra independentista. Alhora, les consultes també han evidenciat que sense una organització nacional forta, uns mitjans humans, intel·lectuals i materials adequats a les circumstàncies, els rèdits són efímers i possibiliten el sorgiment de l’oportunisme polític.

En la consulta sobre la independència celebrada a Mataró el 20 de juny de 2010, més de 20.000 persones van dir sí a la independència. Això reflecteix –encara que sigui de forma puntual- un enorme creixement de la consciència independentista, i un xifra molt sucosa que supera tots els vots sumats dels grups municipals de sensibilitat “catalanista” de Mataró. La bona feina de la CUP en el procés de consultes segurament serà un element a favor i que molta gent tindrà en compte en el moment de votar a les municipals.

Hi ha opcions polítiques oportunistes (ERC o SI) que s’han volgut apropiar de l’èxit de la “consulta”  i que s’han embolcallat amb la bandera del “dret de decidir” sense vincular-lo amb un model de ciutat i amb una política d’aliances gens conseqüent. Precisament aquí és on rau la principal diferència amb la CUP; per tant, esperem que la ciutadania de Mataró que acudeixi a les urnes sàpiga destriar el gra de la palla.

*Juli Cuéllar fou un dels impulsors del procés de consultes sobre la independència


[bar group="860×106"]