[bar group="860×106"]

Dels Països Catalans a Brussel·les: compromís amb la defensa del territori

>> Comunicat del Grup de Suport dels Països Catalans a Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els Pobles

>> “Cal que enderroquem les torres de la MAT, que tanquem definitivament Ascó i Vandellòs, que aturem el PHN i posem fi a la incineració de residus” afirmen.

Des d’Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els Pobles volem posar de manifest el nostre suport i reconeixement cap a tots aquells col·lectius, entitats i organitzacions que lluiten contra les agressions ambientals que pateixen els Països Catalans.

Ja fa anys que s’ha fet evident que la crisi ambiental que ha provocat el capitalisme té unes conseqüències clares als Països Catalans. L’especulació urbanística i l’impacta ecològic del sector turístic, l’energia nuclear, el Pla Hidrològic Nacional, la línea de Molt Alta Tensió, la incineració de residus i la utilització interessada, per grans corporacions i l’administració, de les energies renovables, en són alguns exemples.

La conflictivitat creixent i l’actitud de prepotència de la classe política s’han fet evidents de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Al Principat, durant el mes de març, més de 170 entitats es van agrupar per denunciar la política ambiental de la Generalitat principatina que manté oberts més de 300 conflictes ambientals.

Els interessos de la classe política s’han fet evidents en els casos de corrupció política que s’han donat a les Illes Balears i al País Valencià. Els polítics professionals no respecten els interessos generals de la població i prioritzen els seus interessos i els de les grans corporacions empresarials.

Com a candidatura anticapitalista, entenem que no podrem superar la crisi ecològica en la que estem immersos sense fer un canvi de rumb. Un canvi profund que ha de comptar amb aquelles persones que lluiten per la defensa del territori, per caminar cap a un model alternatiu veritablement sostenible.

Cal que enderroquem les torres de la MAT, que tanquem definitivament Ascó i Vandellòs, que aturem el PHN i posem fi a la incineració de residus. És necessari un canvi profund, un canvi cap a un nou model energètic, cap a un nou model de consum, un nou model de producció que superi la lògica de competitivitat i sobreexplotació del capital. Defensem també un aposta pública per al desenvolupament d’energies renovables, vertebració d’un transport públic que vertebri tot el territori, obligar a reduir el volum d’envoltoris i envasos dels productes fent una aposta clara per la reducció dels residus i la utilització d’envasos reutilitzables amb mesures de sanció cap a la indústria.

Iniciativa Internacionalista es compromet, doncs, si obté l’eurodiputat a Brussel·les, a donar suport a les lluites dels Països Catalans contra la destrucció del territori.

 


[bar group="860×106"]