[bar group="860×106"]

Demostració de força de l’Esquerra Independentista durant el Primer de maig a Barcelona

L’Esquerra Independentista ha exhibit múscul en les mobilitzacions convocades en motiu del Primer de maig a Barcelona. Per una banda, unes 200 persones han participat en la manifestació matinal convocada per la Coordinadora Obrera Sindical (COS), mentre que més de 1.500 han recorregut els carrers del centre de la ciutat durant la manifestació de la tarda, convocada per l’Esquerra Independentista.

Contra la persecució de la pobresa

El tret de sortida de la manifestació matinal l’ha fet Jose Llerena, integrant de la marea blava, que lluita contra la precarietat i les subcontractacions de Telefónica. Llerena ha reivindicat la mobilització com a eina d’empoderament de la classe treballadora, en un discurs pronunciat davant la seu del Mobile World Centre, al Portal de l’Àngel.

Tot seguit, la marxa s’ha dirigit cap a les Rambles. Allà, s’ha fet una crida al boicot de l’establiment que McDonalds té al centre comercial de la Maquinista, on la secció sindical de la COS fa dos anys que lluita contra la precarietat dels treballadors de la franquícia. Al final de les Rambles, al monument a Colom, s’han exhibit tres banderes -una feminista, una estelada i una comunista-, que han reflectit el caràcter independentista, feminista, socialista i antiimperialista de la convocatòria mobilitzadora d’avui.

Durant tot el recorregut s’han repetit consignes com “Els carrers seran sempre nostres”, “Anticapitalistes”, “Contra l’Europa del capital, guerra social” o “Visca la lluita de la classe obrera”

L’última parada de la marxa s’ha fet a la plaça Salvador Seguí. Allà ha tingut lloc l’acte polític, que ha començat amb la intervenció de Josep Garganté, militant de la COS i regidor a l’Ajuntament de Barcelona per la CUP, molt centrat en la persecució de la pobresa que està duent a terme el govern municipal de Barcelona en Comú. “Quan es persegueix els manters, es persegueix la pobresa”, ha dit Garganté, que a més ha fet una crida a la mobilització de la classe treballadora. “No guanyarem si no sortim al carrer. Cal desobeir les lleis injustes perjudicials per la classe treballadora. Guanyarem malgrat les institucions”, ha afegit.

Després de Garganté, ha estat el torn per Gerard Horta, militant de la COS i membre de la secció sindical a la Universitat de Barcelona. “La meitat del professorat de la UB cobra entre 300 i 500 euros al mes”, ha afirmat Horta, que també ha fet referència a la “persecució de la pobresa” que s’està aplicant actualment a Barcelona. “No ens empassem la democràcia dels nous polítics de la vella política”, ha etzibat Horta.

Per últim, Idoia Maza, militant de l’Esquerra Independentista, ha intervingut per explicar la seva situació laboral en un supermercat de la ciutat, un clar exemple de la situació de precarietat que actualment viu la classe treballadora, i en especial les dones. Una situació potenciada per la visió condescendent de la burgesia envers aquest tipus de feina, i fins i tot de vegades potenciada des de la pròpia classe treballadora. “Cal lluitar cada dia contra l’elitització del treball”, ha conclòs Maza.

Un cop finalitzats els parlaments s’ha realitzat la tradicional ofrena floral a Salvador Seguí, líder sindical de la CNT, assassinat pels pistolers de la patronal el 1923. Un homenatge que ha donat pas a un dinar popular en què han participat un centenar de persones i que ha servit pe finalitzar la jornada matinal del Primer de Maig.

Assenyalant la Unió Europea

A la tarda, la manifestació de l’Esquerra Independentista ha sortit de plaça Universitat a les 6 de la tarda. Durant tot el recorregut s’han entonat càntics com “Violència és no arribar a final de mes”, “Independència, socialisme i feminisme” o “S’ha acabat la pau social”. Després de desplegar una pancarta al carrer Pelai on es podia llegir el lema “La unió fa la força”, la marxa ha recorregut els carrers del centre de la ciutat, vigilada en tot moment per un ampli dispositiu policial, fins arribar a la seu de la Comissió Europea a Barcelona, ubicada a la cantonada del Passeig de Gràcia amb el carrer Provença.

Allà s’han realitzat uns parlaments que han assenyalat la Unió Europea com a culpable de la precarietat de la classe treballadora, així com de la mort i el patiment dels milers de persones refugiades que arriben a Europa fugint de la guerra. “Ens hem d’enfrontar a les classes dominants i amenaçar el seu futur”, ” o “Parlar de classes populars és parlar de vides que valen menys que la bala que les mata” han estat algunes de les intervencions més destacades.

Un cop finalitzades les intervencions s’ha desconvocat una manifestació que ha servit com a demostració de força de l’Esquerra Independentista a Barcelona, en una jornada de Primer de Maig combativa.


[bar group="860×106"]