Denunciats dos independentistes de Burjassot per “manifestació il·legal”

Dos militants independentistes de Burjassot han estat denunciats per la delegació espanyola a València per manifestació il·legal. Els fets es remunten al passat 5 de maig, quan com en diverses ciutats d’arreu de l’estat, es realitzà una concentració a favor del procés de pau al País Basc i de la legalització de la coalició Bildu -que finalment sí que fou legalitzada i esdevingué la guanyadora dels comicis-. La concentració es desenvolupà sota un sobredimensionat desplegament policial que identificà no només els assistents a l’acte sinó també diversos veïns -alguns d’ells menors d’edat- que en aquell moment passejaven per la plaça.

Arran d’aquesta persecució, s’han activat els mecanismes antirrepressius, iniciant una recollida de suports polítics per a estendre la campanya i preparant les al·legacions contra la denúncia ja que el termini de presentació finalitza el 21 de juliol.

Des del grup de suport als encausats també es denuncia el fet que mentre es persegueixen concentracions polítiques pacífiques de l’esquerra i l’independentisme, queden impunes agressions feixistes a cara descoberta com la que es visqué a la FNAC de València durant la presentació d’un llibre del professor Vicent Flor.