[bar group="860×106"]

Denuncien a Terrassa el procés contra en Jaume Soler pel cas de la pantalla

acte de suport a en JaumeAlerta Solidària i Solidaritat Antirepressiva de Terrassa van presentar aquest dijous 3 de desembre, la campanya de solidaritat i defensa d’en Jaume Soler, militant d’Endavant i la CUP de Terrassa, encausat en el cas del sabotatge la pantalla.

En un acte que es va fer a la Biblioteca Central de Terrassa, el mateix Jaume, un membre de SAT, un membre d’Alerta Solidària i un advocat van explicar el cas i van denunciar que el processament del militant independentista té una base clarament política.


El cas de la crema de la pantalla instal·lada per Telecinco s’havia produit arran del fet que l’Ajuntament de Terrassa havia organitzat la retransmissió del partit de la selecció espanyola de futbol organitzant juntament amb el canal de televisió espanyol, en un acte d’exaltació espanyolista.

Nombroses veus crítiques sorgiren a la ciutat, i l’assemblea local d’Endavant convocà una concentració de protesta, que es desenvolupà emmig d’un fort desplegament policíac. Els fets acabaren amb l’incendi de la pantalla, fet que impedí que es dugués a treme l’acte.

Des de les entitats antirepressives s’ha denunciat que la detenció d’en Jaume, mesos després dels fets, va ser totalment arbitrària, pel simple fet que en Jaume és una persona coneguda per la seva militància, i com a forma de represàlia amb una base clarament política. També van explciar que la fiscalia encara no ha concretat cap acusació concreta, però el jutge manté l’ordre de fer-lo anar a signar cada 15 dies. Emmarquen el cas en “ la repressió que l’Estat Espanyol dur a terme cap a tot aquell que rebutgi públicament la seva simbologia”.


[bar group="860×106"]