Denuncien atacs feixistes a Alacant

Denuncien atacs feixistes a Alacant

dscn0005

Mitjançant un comunicat de premsa, el Casal Popular Tio Cuc d’Alacant ha denunciat una agressió feixista al seu local. Segons el Casal, la matinada del 1 al 2 de febrer es van realitzar dues pintades sobre la persiana del local, es va vessar oli a la vorera d’entrada i a la carretera, i es va siliconar el pany de la porta. Lluny de minimitzar o silenciar aquest atac, els membres del Casal Popular han denunciat la impunitat amb la qual actuen els grupuscles feixistes a la ciutat i han generalitzat l’atac com una agressió als valors que l’entitat representa i pels quals treballa, com ara l’autoorganització popular i la dignificació de la llengua i cultura pròpies d’Alacant.

El Casal Popular Tio Cuc ha agraït, també, la ràpida resposta del veïnat, que en alçar-se dissabte de bon matí es van comunicar ràpidament amb els responsables del Casal i van permetre reparar amb celeritat els, afortunadament, escassos danys materials. D’aquesta manera, el sabotatge no complí amb els seus objectius i les diverses activitats que s’anaven a desenvolupar a la vesprada organitzades per l’Esquerra Independentista de la ciutat, una xarrada amb el diputat de la CUP Quim Arrufat i un concert del grup de folk Pelandruska, es van poder realitzar amb normalitat i l’assistència de més de 100 persones.

Així mateix, el Casal Popular sol·licitarà una reunió amb la Subdelegació del Govern d’Alacant per tal de realitzar la corresponent denúncia política, i ha convocat una concentració per al dissabte 9 de febrer. Afirmen que “aquest és un atac de l’odi contra la solidaritat, de la incultura contra el coneixement, i de la destrucció contra la memòria. Si ens toquen a una, ens toquen a totes”

Fonts consultades per L’ACCENT han assegurat que la presència de grupuscles feixistes a Alacant ha augmentat en els darrers temps, i a l’habitual propaganda en el carrer s’han sumat diverses pallisses. El 5 i el 6 de gener passats, la seu local d’Esquerra Unida va patir dos atacs, i en breu s’espera que el grupuscle neonazi Respuesta Estudiantil dispose d’una seu social a Alacant.