Denuncien els acomiadaments antisindicals a Mutxamel

La fàbrica Maset de Seva-Chanita, filial de l’empresa agroalimentària Bonny SA, afincada a Mutxamel, a la comarca de l’Alacantí, és una empresa que compta amb prop de 200 treballadors, 52 dels quals van constituir una llista de Comissions Obreres al País Valencià per a les eleccions del comitè d’empresa. El dimarts 10 de novembre sis treballadors que formen part d’aquesta llista, entre ells el cap de llista, van ser acomiadats per la direcció de l’empresa, vint dies després de l’acomiadament de dos companys més. En resposta els treballadors faran vaga el proper 20 de novembre.

Diverses entitats i partits de Mutxamel han mostrat el seu rebuig als acomiadaments i la seva solidaritat amb els treballadors afectats. La Coordinadora Obrera Sindical (COS), ha emès un comunicat de denúncia per l’acomiadament de les vuit persones que volien presentar-se a les eleccions sindicals a l’empresa Maset de Seva-Chanita. La COS denuncia que l’empresa practica una “política repressiva i antiobrera, que de forma més que habitual ha forçat els i les treballadores a treballar els dies festius, fer llargues jornades injustificades”, també reclama la cúpula de CCOO “no torni a fer res en contra dels interessos de l’assemblea de treballadors” , respecti els seus acords i treballin per tornar a incloure els treballadors a la planitlla i per “millorar de forma real i efectiva les condicions generals de treball a l’empresa”.

L’empresa, dedicada a la distribució de fruita en exclusiva per a Mercadona, fa dos anys ja va acomiadar un treballador quan es va intentar crear un comitè d’empresa.