Denuncien els Mossos per detencions il·legals arran de la vaga general a Tortosa

Denuncien els Mossos per detencions il·legals arran de la vaga general a Tortosa

tortosa2oct2012

Aquest dimarts dia 2 d’octubre s’ha presentat a Tortosa el grup de suport contra la repressió. Els seus integrants han explicat que les 3 denúncies presentades pels Mossos a Tortosa arran de la vaga general del 29 de maig han estat arxivades, i també han informat de la demanda que han presentat contra aquest cos policial per detenció il·legal i publicació il·legal de fitxers policials.

El grup de suport, que s’ha presentat acompanyat de l’organisme antirepressiu Alerta Solidària, té el seu origen en el col·lectiu creat arran de la detenció i empresonament del jove tortosí Andreu Curto detingut pels fets de la vaga general del maig passat. L’Ester, una de les protaveus, ha comunicat que “hem decidit seguir com a grup de suport perquè les retallades socials estan sent acompanyades per una repressió policial que a les Terres de l’Ebre no havíem conegut durant la democràcia”. També han denunciat la imposició de multes a nombroses persones com a estratègia de desmobilització i càstig econòmic dels activistes socials,

La Núria, una altra de les portaveus, ha explicat que el cas dels tres tortosins ha estat sobreseït després de prestar declaració a la jutgessa i ha lamentat “que els mossos d’esquadra amb tan pocs arguments es dediquen a privar de la llibertat personal als ciutadans”, també ha destacat que el sobreseïment demostra que les detencions “tenien un caràcter polític i no jurídic”. A més ha comunicat que aquest matí han presentat una denúncia contra els mossos d’esquadra, al jutjat de guàrdia de Tortosa “per detenció il·legal i publicació d’arxius policials que no es poden fer públics” recordant que després de la detenció, els mossos d’esquadra van publicar en diverses pàgines web oficials dades de fitxers policials que no són públiques perquè no estan basades en setències judicials, volnerant així el dret de defensa i les mínimes garanties per als encausats. En aquest sentit han reclamat a la premsa , i en especial a la de les terres de l’Ebre, que tal com van fer públiques les detencions i els fitxers policials reproduint les versions del cos dirigit per Felip Puig, “comuniquin a la a la societat el sobresseïment del cas”.

El grup ha rebut el suport de col·lectius com el Casal Panxampla, Arran, Lo Masset, l’Acampada Tortosa i representants d’USTEC, CCOO, COS, UGT, i CATAC.