[bar group="860×106"]

Denuncien la complicitat institucional enfront el rebrot del feixisme a Sabadell

L’organització ultrafeixista MSR (Moviment Social Republicà) ha reaparegut públicament a Sabadell. El passat dissabte 23 de maig va celebrar un míting electoral per les eleccions europees al Centre Cívic Concòrdia. La nit abans, dues persones van ser agredides per un grup de feixistes a la sortida d’un bar.

Davant d’això, la Plataforma Antifeixista de Sabadell va convocar una concentració de rebuig a la plaça Creu Alta, que finalment es va convertir en una manifestació d’una cinquantena de persones pel centre de la ciutat.

El Moviment Popular de Sabadell (MPS), per la seva part, ha denunciat “la impunitat amb que actuen grups neonazis a la ciutat, atemorint i agredint a la ciutadania i estenent el seu discurs racista i xenòfob”. Així mateix, també han denunciat “la complicitat de les institucions i dels cossos policials envers aquestes actuacions feixistes i les organitzacions que els ofereixen cobertura política”, recordant que l’MSR “ha donat cobertura ideològica a la dreta més extrema i xenòfoba”.

D’altra banda, l’MPS exigeix “un ferm posicionament de les institucions per aturar la presència feixista a la ciutat i aplicar mesures socials, educatives i jurídiques per evitar la reproducció i extensió d’aquest discurs”. I, en referència a la il·legalització d’Iniciativa Internacionalista per part del Tribunal Suprem (anul·lada pel Tribunal Constitucional), critica que la justícia espanyola persegueixi “a totes aquelles opcions polítiques que plantegen un model econòmic i social diferent al imposat, i il·legalitzin i empresonin a aquells que, mitjançant vies democràtiques, defensen el dret d’autodeterminació dels pobles”.

L’MSR, que per aquestes eleccions europees compta amb el suport de la Plataforma per Catalunya (PxC) encapçalada pel franquista Josep Anglada, fa temps que actua a Sabadell. Els moviments socials de la ciutat, però, s’han caracteritzat per una resposta contundent, i durant els últims anys han sortit al carrer cada cop que s’han produït agressions feixistes. Malgrat això, recorden que “per eliminar el feixisme cal destruir les causes que el provoquen i es indispensable dur-ho a terme des de tots els sectors socials”.


[bar group="860×106"]