[bar group="860×106"]

Denuncien la política repressiva i antidemocràtica del rector de la UPF en la seva investidura

Denuncien el caràcter autoritari ed MoresoDesenes d’estudiants s’han concentrat aquest dilluns davant el rectorat de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona per tal de denunciar “el frau electoral” a les eleccions a rector del passat 26 de febrer. Segons les estudiants els resultats demostren que la comunitat universitària “no vol que Joan Josep Moreso continuï en el seu càrrec”.

Durant la protesta els Mossos d’Esquadra han carregat contra les estudiants, mentre diversos policies de paisà els gravaven i feien fotos.

L’acte, que s’ha canviat a última hora d’ubicació per tal d’intentar evitar les protestes estudiantils, ha servit a les estudiants per denunciar un cop més el rebuig a la política repressiva de les autoritats universitàries, i del rector de la UPF en concret. Un rector que en el període d’un mes ha fet entrar tres vegades els antiavalots dels Mossos d’Esquadra a la universitat per tal de desallotjar les estudiants, en el que denuncien que s’ha convertit “en recurs habitual de l’equip rectoral per a tractar amb l’estudiantat”.

El recent investit rector, però, s’ha mostrat ferm en la seva postura. En el discurs d’investidura ha defensat aferrissadament l’entrada dels Mossos d’Esquadra a la universitat i el desallotjament de les estudiants. Mentrestant, a fora, un cordó d’antiavalots, que s’ha col·locat a cops de porra, impedia a les estudiants, fins i tot les membres del claustre, entrar a l’edifici. Pels voltants i als edificis propers diversos policies de paisà gravaven les estudiants i els feien fotos.

D’altra banda, les estudiants també han recalcat la “il·legitimitat” de la consecució en el càrrec de Moreso. En les eleccions del passat 26 de març un 72,91% dels vots varen ser en blanc, vot promogut per l’Assemblea d’Estudiants i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la gran majoria provinents de l’estudiantat i el personal d’administració i serveis. De fet, aquest últim col·lectiu també s’ha mostrat fortament contrari a l’equip rectoral els últims mesos, en què ha denunciat la precarietat laboral que pateix.

 

 


[bar group="860×106"]