Denuncien l'increment de preus del transport públic i criden a no pagar

Denuncien l'increment de preus del transport públic i criden a no pagar

nopaguembcn5gener

La plataforma #Nopaguem ha ocupat un autobús turístic de Barcelona per denunciar el preu del transport públic. A les 12h del migdia del dissabte 5 de gener de 2013, una vintena de persones han pujat al bus que s’havia aturat a la plaça de la Sagrada Família. Davant la presència de desenes de turistes que esperaven per pujar-hi, en baixaven o romanien al bus, les activistes han desplegat una pancarta que cobria part del lateral de l’autobús. A la pancarta s’hi podia llegir “#NoPaguem. Transport a preus populars. No devem, no paguem”.

Els activistes han volgut denunciar que “les mesures d’ajust econòmic serveixen com a excusa per, entre altres, augmentar taxes, tarifes i serveis que són majoritàriament utilitzats per les classes populars i necessaris per estudiar, treballar, cercar feina”. Per Isa Garnika, de la plataforma, “l’austeritat és imposada per uns governs que segueixen mantenint privilegis i fan pagar els plats trencats a les de sempre, a les treballadores, ja sigui amb encariment de transport o de l’aigua”. Han convocat una nova acció de desobediència dimecres 9 de gener a les 19h al vestíbul principal de l’estació de Plaça Catalunya i han cridat a la ciutadania a no pagar el bitllet aquest dia.

A més de denunciar l’augment del transport, la plataforma NoPaguem vol impulsar també mobilitzacions en contra de l’augment del cost de la vida i els preus de la llum, aigua, etc.