Desallotgen de matinada els veïns dels CAP de diverses localitats vallesanes

viladecavalls CAPUns 150 agents de mossos d’esquadra participen de l’operació de desallotjament dels CAP de Sabadell (Ca n’Oriac), Castellar, Badia i Santa Perpètua.

Durant aquesta matinada antidisturbis i policies de paisà han entrat als Centres d’Atenció Primària ocupats per veïnat passades les dues de la matinada. L’operació de desallotjament ha estat ordenada per Felip Puig després que li ho demanés el conseller de sanitat Boi Ruiz.

Segons han denunciat els afectats, tot i que l’operació policial contra els CAP ocupats s’havia filtrat a mitja tarda, Interior no l’ha suspès per fer demostració de força.

Malgrat tot, no han desallotjat tots els CAP que volien, en algunes localitats, com a Viladecavalls, l presència de més de 200 persones al CAP de Can Trias ha fet que els mossos no s’atrevissin a desallotjar-lo. Però els desallotjaments poden continuar en les properes hores o dies. En aquest cas, el CAP de Viladecavalls ha estat ocupat tot l’agost perquè la conselleria el va tancar. El que han fet els veïns i treballadors és acampar-hi, mantenir-lo obert i fan dos dies de consulta cada setmana amb uns metges, metgesses i infermeres voluntaris, i que de mitjana han atès unes 30 persones cada dia.

El Departament d’Interior ha emès  un comunicat de premsa on criminalitza el veïnat que ha ocupat els CAP en defensa del dret a la salut dels ciutadans d’aquestes localitats, dret que es troba en greu perill a causa de les retallades dutes a terme pel govern de CiU a la sanitat pública catalana.

badia“Ens acaben de desallotjar! Després que 4 secretes es passessin tota la nit allà, han aparegut 30 mossos d’esquadra, la meitat d’ells antidisturbis… quan ja quedaven només 15 persones de la 40 que hi havia durant la nit, quina valents! demà tornarem tots aqui! Lluitarem! No callaran la nostra veu amb desallotjaments!”, comentava una veïna desallotjada, “estem lluitant pels nostres drets!”.

Mitjançant les xarxes socials s’ha convocat de manera urgent a tot el veïnat, per avui 31 d’agost a la nit, a assemblees extraordinàries i mobilitzacions als CAP.