El desallotjament del Banc Expropiat, aturat temporalment

Ha finalitzat el termini de l’última pròrroga que els Mossos d’Esquadra tenien per desallotjar el Banc Expropiat, a la Vila de Gràcia de Barcelona. Hores després, des del Banc Expropiat s’ha emès un comunicat en què s’anunciava que l’empresa propietària de l’immoble, Antartic Vintage, ha demanat la paralització temporal de l’execució de la sentència. Dit d’una altra manera, l’empresa ha demanat que no es faci efectiu el desallotjament.

Antartic Vintage, dedicada a l’especulació immobiliària, va comprar el Banc Expropiat el 2014, un cop el local ja estava ocupat. L’1 de juny del mateix any va oferir 12.000 euros als ocupants perquè marxessin, però aquests sempre s’han mantingut ferms en la voluntat de quedar-se. Un cop rebutjada l’oferta, el 15 de novembre començava el termini perquè la policia catalana fes efectiu el desallotjament, però més de dos mesos després aquest límit ha expirat.

En el comunicat s’afirma que “el Banc Expropiat està més viu que mai” i assenyalen que l’espera pel desallotjament ha produït l’efecte contrari desitjat per l’empresa, fent que cada cop més gent s’interessi per l’espai i hi vulgui participar. El Banc Expropiat també llança un avís: “seguirem resistint les seves amenaces i desobeint les seves lleis”, afirmen. El Banc Expropiat valora l’aturada del procés de desallotjament com una “petita victòria”, però assenyalen que cal seguir treballant: “Antartic Vintage ens proposa una treva, i és per a prepara-nos pel següent embat que l’utilitzarem”.