[bar group="860×106"]

Després de vendre’s la seu del Departament d’Ensenyament, CiU envia la policia a identificar i intimidar l’Assemblea d’Interins.

L’edifici de la Via Augusta seu del Departament d’Ensenyament és un dels immobles que Artur Mas i els assessors-privatitzadors de CiU ha venut a una empresa d’assegurances. Durant el darrer any, davant d’aquest edifici, hi ha hagut protestes, assemblees, encadenades, repartiment de fulletons i reunions per evitar la privatització de l’escola pública i la precarització de les condicions de treball dels docents. 

Totes les accions de protesta s’han desenvolupat amb normalitat i han estat més que pacífiques sense alterar el normal funcionament ni el treball de les persones que, al servei de la ciutadania, treballen en aquestes dependències. Ahir 26 de juny va tenir lloc una d’aquestes protestes pacífiques i democràtiques. L’Assemblea de Personal Docent Interí i Substitut va convocar una concentració de protesta a la que assistiren unes 30 persones i cinc docents es van encadenar a l’interior del Departament a les 15:30 hores. 

El motiu de la concentració era fer visible el malestar que genera el Decret de plantilles als membres del  Consell Escolar de Catalunya a qui es presentava el decret que està salvant els darrers tràmits burocràtics abans de ser aprovat en reunió de govern i ser publicat al DOGC. Aquest Decret, però, ja s’està aplicant de forma irregular en alguns centres i algunes persones han rebut cartes de no confirmació per no ser del gust del director o ajustar-se al “perfil”. 

La concentració i l’acció de protesta finalitzà cap a les 17:30 hores quan els encadenats van sortir pel seu propi peu i voluntàriament sota el compromís de la policia de no ser ni identificats ni denunciats. Però CiU ha triat l’estratègia de criminalitzar i esporuguir per la via policial l’Assemblea d’Interins i Substituts, dues hores més tard d’acabada l’acció, cap a les 19:00 hores, uns cotxes policials encerclen un petit grup de docents que acabava de dinar en un bar pròxim. Aconsegueixen identificar tres persones. Una d’elles en no portar carnet és duta a la comissaria, identificada i retinguda fins les 21:30 hores. A una altra persona la identifiquen dins del Ferrocarrils de la Generalitat, quan ja marxava. I finalment -el cas més greu- un altre docent és identificat per la força i agredit a les cames amb les consegüents lesions degudament documentades per un informe mèdic de l’Hospital Clínic.

L’Assemblea de Personal Interí i Substitut creu que l’objectiu del Departament és generalitzar la por entre el professorat que protesta per evitar les accions contestatàries i diu que aniran tants cops com faci falta al Departament i on calgui per lluitar pels drets dels treballadors i per una escola pública, democràtica i de qualitat.

+ Informació: 

L’Accent: Què hi ha darrere el decret de plantilles?

http://docentsprecaries.wordpress.com/ 

http://coseducacio.wordpress.com/[bar group="860×106"]