[bar group="860×106"]

Destapen com les agències internacionals reprodueixen mentides sobre Cuba

Des de Cuba han destapat que les agències de notícies internacionals es dediquen a reproduir mentides sense contrastar que difonia Carlos Serpa Maceira, un suposat “periodista independent”, des de l’illa. Ha estat el mateix Carlos Serpa Maceira qui ho ha destapat, en fer públic amb un vídeo a la web Cuba Información, on se’l veu transmetent via telefònica notícies falses a Radio Martí (emissora de Miami que fa propaganda contra el govern cubà) i aquesta emissora les transmetia sense verificar. També mostra com diverses notícies que es va inventar les van reproduir agències internacionals com Europa Press.

El suposat periodista era en realitat un agent de seguretat de l’Estat cubà, i durant anys ha fet veure que donava suport a les Damas de Blanco a difondre la seva versió sobre el que succeeix a l’illa caribenya. Amb el temps s’havia convertit en una de les principals fonts informatives per mitjans exteriors.

Les mentides difoses

Entre les mentides que va relatar Carlos Serpa i que les agències van reproduir, n’hi ha una que va difondre el 16 de març de 2010 Europa Press i que explicava, sense dubtar, que dos suposats dissidents van ser colpejats i arrestat a l’Havana per haver mostrat una fotografia de Martin Luther King. Una altra de les falsedats que l’agència espanyola va transmetre sense contrastar va ser que la policia havia colpejat les Damas de Blanco, cosa que un vídeo demostrava que era falsa. I encara més greu, Carlos Serpa va assegurar que a Cuba hi havia “desapareguts”, cosa que mai s’ha pogut demostrar, però que de nou Europa Press va reproduir, i que després van difondre altres mitjans internacionals.


[bar group="860×106"]