[bar group="860×106"]

Detencions a mida i en benefici del PSC i l’alcalde HereuBatuda policial contra la prostitució del Raval fa uns mesosLa Policia Nacional espanyola, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han dut a terme aquest divendres dia 4 a la nit, una operació repressiva contra la prostitució i la immigració sense papers al centre de Barcelona. Un centenar d’agents han detingut 16 treballadores sexuals i altres persones sense papers i n’han identificat un total de 78. A les 16 detingudes se’ls aplicarà la Llei d’Estrangeria.

Aquesta operació respon als interessos partidistes del PSC i l’alcalde Hereu, que necessiten millorar la seva imatge després de la polèmica entorn la prostitució, generada arran de la publicació d’unes fotografies de prostitutes treballant al Mercat de la Boqueria.

>> Notícia anterior: Setge a la prostitució i la immigració a Barcelona

Des que es van publicar les fotografies de les treballadores sexuals al Mercat de la Boqueria, els partits de l’oposició i la majoria de mitjans de comunicació han dut a terme una campanya contra la política, segons ells massa permissiva, de l’Ajuntament de Barcelona, i sobretot l’alcalde Hereu, vers la prostitució.

Mentrestant, la FAVB i les associacions de treballadores sexuals, han aprofitat per denunciar la situació de vexació i assetjament que pateixen les prostitutes arran de l’aprovació de l’Ordenança del Civisme el desembre de 2005. I han demanat, a més, que s’iniciï un procés de legalització de la prostitució, per tal de millorar les condicions d’higiene i seguretat de les treballadores.

En mig de les declaracions d’una banda i l’altra, els primers dies de la polèmica, la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, n’ha culpat el Ministeri d’Interior, per no fer efectives totes les expulsions de prostitutes sense papers que passen per les comissaries de la ciutat.

Ara, però, Hereu ha tornat de vacances i la resposta s’ha redirigit. Ja no es tracta d’atacar el Ministeri, sinó de reprimir i detenir com més prostitutes millor. I sobretot, que n’hi hagi imatges. Així doncs, la detenció d’aquestes 16 persones sembla una operació destinada únicament a maquillar la situació i, sobretot, donar un cop de mà a l’alcalde i el PSC, després que Trias (CiU) porti diversos mesos consecutius retallant distàncies en els sondejos d’intenció de vot.

Cal recordar que Hereu ha estat l’alcalde del PSC escollit amb menor percentatge de vot, i que a més ha perdut el suport d’ERC al consistori municipal. Així doncs, el PSC no es pot permetre polèmiques com aquesta si vol continuar manant a la ciutat.


[bar group="860×106"]