Detencions en un desnonament d'una familia amb dos nens d'un pis de l'Incasol a Nou Barris

Detencions en un desnonament d'una familia amb dos nens d'un pis de l'Incasol a Nou Barris

Els mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres a Barcelona un pare de família quan es trobava amb les seves criatures petites, a més de 2 veïns que havien anat a ajudar-los per evitar que fossin desnonats d’un habitatge de l’INCASOL que havien ocupat al barri de les Roquetes, al districte de Nou Barris.

Testimonis dels fets han explicat que un dels vigilants de seguretat contractats per l’Incasol va veure que ocupaven un dels pisos de protecció oficial buits a la Via Favència i va denunciar la família. Els mossos es van presentar amb gran violència trencant la porta, moment en què el fill petit de 7 anys que tenia febre va agafar un atac de por mentre el seu pare, en Miguel, que intentava discutir el dret a quedar-se en un habitatge que ocupava feia dies, era detingut amb dos altres veins que van intentar defensar-lo i demanar que el deixessin endur-se les seves pertinències. Un cop detinguts el pare i els dos veïns del barri van ser traslladats a la comissaria de Les Corts.

Segons ha denunciat la campanya 500×20, l’Administració prefereix gastar milers d’euros en vigilància privada dels seus pisos que es incapaç de vendre o llogar perquè l’esclat de la crisi ha deixat a la gent sense possibilitat de fer front a les despeses mínimes de menjar i habitatge. Afirmen que “Nou Barris està ple de families que estan sobrevivint abandonades per uns Serveis Socials col·lapsats i uns polítics que solament defensen la solvència dels banquers”.