[bar group="860×106"]

Detenen a Madrid el secretari general del Congrés Nacional del Kurdistan

Segons informen diversos mitjans del Kurdistan Remzi Kartal, el dirigent kurd i exdiputat del DEP (Partit Democràtic) ha estat detingut al sud de Madrid. Remzi tenia una ordre d’arrest internacional des del 2006 en virtut de la qual fou detingut el 24 de març per la policia espanyola, segons indiquen algunes fonts. El ministre d’Exteriors turc ha confirmat la detenció, per bé que els mitjans de comunicació estatals encara no se n’han fet ressò.

>> El Newroz kurd escalfa les eleccions municipals a Turquia.


Remzi Kartal és un dels dirigents kurds més destacats i ja fou objecte d’una gran mobilització de suport quan fou detingut el 2005 a Alemanya. Des dels anys noranta, Remzi vivia exiliat després que els seus companys de partit (DEP) foren condemnats a 15 anys de presó per parlar en kurd al Parlament de Turquia. En aquesta ocasió, s’havia traslladat a Madrid per participar en les celebracions del Newroz, la diada nacional kurd.

La detenció es produeix el dia d’abans de les eleccions municipals a Turquia, que poden suposar una nova victòria per als partits kurds que aspiren a multiplicar el número d’alcaldies que governen. També arriba pocs dies abans de la celebració de la cimera de l’Aliança de les Civilitzacions que reunirà Zapatero, Obama i Recep Tayyip Erdogan, el primer ministre turc, a Istambul

 


[bar group="860×106"]