[bar group="860×106"]

Dia de l’alliberament gai contra la mercantilització de les sexualitats

Un any més, la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal ha participat a la manifestació per l’alliberament lèsbic, gai, trans i intersex que es fa a Barcelona. Enguany la mobilització s’ha fet el dissabte 27 de juny i hi han participat unes 8000 persones.

El bloc independentista de la PRA s’agrupava rere una pancarta amb el lema ‘Les nostres sexualitats no estan en venda! La lluita per l’alliberament lèsbic, gai, trans i intersex no s’atura!’ i destacava per l’alt nombre de persones participants, moltes més que l’any passat, i per la gran quantitat de banderes estelades i triangles roses i negres.

Durant el recorregut de la plaça universitat fins la de sant Jaume es van cridar lemes que clamaven per la no mercantilització de les sexualitats, pel dret al propi cos, contra l’homofòbia i la transfòbia, contra l’integrisme ultracatòlic, per la destrucció del patriarcat…entre d’altres.
 
També cal destacar que activistes del nou col·lectiu d’alliberament sexual Brot Bord van repartir un fulletó que parodiava la propaganda del Pride de Barcelona que es va fer el dia següent, deixant clar que “el nuevo orgullo gay del mediterraneo” és una la ‘festa’ banal, narcissista i espanyolitzadora  amb l’únic objectiu  d’augmentar els beneficis de l’empresariat de l’ambient.
 
En arribar a l’inici del carrer Ferran, una jove va llegir el manifest de la PRA en què es feia referència al negoci de l’ambient com un ‘model d’oci que no només engreixa les butxaques d’unes quantes persones, sinó que converteix les nostres sexualitats en pur negoci. Un negoci, que genera miratges de llibertat, centrat exclusivament a les grans ciutats i que no només no soluciona cap problema, sinó que obliga a la gent de comarques a venir a la metròpoli, fent que les lluites contra el patriarcat es centrin només a les ciutats. Volem ser mariques, bolleres, invertides o simplement sexualment lliures, a tots els pobles i comarques dels Països Catalans, i ho volem ja!(…)’ i que acabava amb un missatge clar: ‘No volem que posin preu a les nostres relacions, no volem que mercantilitzin les nostres sexualitats, no volem que ens segreguin per les nostres opcions sexuals.
Des de la Plataforma Revolucionària Antipatriarcal, apostem per un model social que no ens discrimini per la nostra opció sexual, i que deixi expressar-nos sexualment com volem allà on volem. Aquest objectiu no es pot realitzar sense la destrucció del sistema patriarcal i del capitalisme, perquè el nostre canvi de valors no serà possible sense un canvi social i econòmic’.
 
Un cop llegit el manifest, es va continuar la manifestació fins la plaça sant Jaume on la Comissió Unitària 28J va llegir el manifest que enguany es centrava en la necessitat de crear un nou model educatiu que aposti de forma clara i ferma per l’eradicació de l’homofòbia i la transfòbia.
 
També cal destacar els blocs del Col·lectiu Gai de Barcelona rere la gairebé històrica pancarta de ‘Visibilitat marika’, el camió del FAGC i el bloc feminista trans-intersex de la Guerrilla Travolaka i els moviments queer.


[bar group="860×106"]