Diada de l’Onze de setembre de 2021

L'esquerra independentista torna als carrers denunciant pactes i renúncies

Després d’una Diada passada, la de 2020, marcada pel perfil baix de les mobilitzacions arrel de la crisi de la Covid, el moviment polític de l’esquerra independentista dels Països Catalans reprèn enguany la iniciativa mobilitzadora amb convocatòries als carrers de diverses localitats del Principat.

Als actes d’aquest any, les organitzacions que conformen l’esquerra independentista (Arran, la COS, la CUP, Endavant OSAN, el SEPC i Alerta Solidària) convoquen amb el lema “La lluita és l’únic camí: Ni pactes ni renúncies” i reclamen sense embuts els seus objectius polítics: “Independència, socialisme, feminisme, Països Catalans”.

En el manifest que han fet públic situen la situació política i social, a les portes d’una greu crisi econònmica accelerada per l’epidèmia de la Covid, on denuncien el paper jugat per les institucions, amb un discurs molt crític amb els governs autonòmics del Principat, les Illes i el País Valencià,  i “el cenyiment als canals legals com a via per aconseguir concessions de l’aparell central de l’estat espanyol”.  Critiquen que “El conflicte independentista al Principat es voldrà postergar a través d’un pacte des de dalt on el que està en joc és el repartiment de les ajudes europees, amb el rerefons d’una reforma social i econòmica que garanteixi la continuïtat del sistema capitalista”. En aquest context denuncien el paper del govern autonòmic de Junts pel Sí i ERC i la seva aposta per la gestió autonòmica i “la dissolució del conflicte, oblidant la lluita per la independència i apostant per una taula de diàleg i uns indults que han estat venuts com una victòria de l’independentisme i que deixen enrere milers de represaliades.” 

Alerten d’una nova “gran ofensiva de mesures antipopulars” i afirmen que ” l’única sortida per a la classe treballadora és la construcció dels Països Catalans a partir de l’estratègia d’Unitat Popular, ja que la lluita per l’autodeterminació és una lluita de classes i la independència requereix una revolució política per a materialitzar-se. ” Conclouen fent una crida a “enfortir els espais de lluita social i popular i les organitzacions de l’Esquerra Independentista,”

A més de les nombroses activitats locals que les seves assemblees i nuclis realitzaran en dotzenes de localitats i barris els dies previs i el mateix Onze, s’han acordat quatre convocatòries nacionals per a la diada:

Actes previs i locals

5 de setembre.

Arenys de Mar, 18h la Placeta /  Arenys de Munt, 18h pça de l’Església / El Clot (BCN) 12h pça del Mercat.

8 de setembre.

Reus 19:30h pça de la Patacada.  

9 de setembre.

Vilanova i la Geltrú 19h Cal Trajo / Vilafranca del Penedès 19h, pça Jaume I / Arbeca, 19h pça Unió republicana / Sants (BCN) 19:30h, Casal Independentista Jaume Compte .

10 de setembre,

Cardedeu 19h pça Sant Corneli / Rubí, 17h, Crac / Ciutat Vella (BCN) 21h, Antiga Massana / Sant Sadurní d’Anoia, 18h, Casal Popular el Carràs / Ripoll, 21h, pça de l’Ajuntament / Arenys de Mar 19h, Teatre Seràfics / L’Hospitalet de Llobregat, 19h, Ateneu la Iaia / Sabadell, 18h, Mur de la Llibertat FGC Can Feu / Granollers, 20h, pça de la Porxada / La Selva del Camp, 10h, auditori Santa Llúcia / Reus, 20:30h, sortida Casal Despertaferro / Tortosa, 20:30h, Castell de la Suda / Sant Andreu (BCN), 18h, Jardins Elisa Garcia / Vilafranca del Penedès, 20h, pça Jaume I / Gràcia (BCN), 19h, pça del Diamant / Santa Eulàlia de Ronçana, 20:30h, pça Onze de Setembre / Vilanova i la Geltrú, 20:30h, pça de les Neus / Sant Cugat del Vallès, 21:30h, Plaça U d’Octubre / Terrassa, 18:30h, pça del Progrés .

11 de setembre:

Tarragona, 12h pça de les cols / Montcada i Reixac, 14h, plaça de l’Església.

Convocatòries nacionals 11 de setembre

  • Lleida (el Segrià) 12 h / Plaça de la Paeria
  • Barcelona (el Barcelonès) 18.30 h / Plaça d’Urquinaona
  • Reus (el Baix Camp) 19.30 h / Mercat Central

Com cada any, la principal mobilització serà la de Barcelona, la capital, on a més de la manifestació de la tarda, a la Plaça Urquinaona a les 18:30h, hi haurà activitats durant tot el dia al Born i al centre de la ciutat.

Al matí l’organització juvenil de l’esquerra independentista, Arran, serà la protagonista, amb l’homenatge que realitza cada any a Gustau Muñoz, jove independentista assassinat per la policia espanyola l’any 1978, serà al carrer Ferran a les 10h. Després realitzarà la manifestació i juvenil del matí, a les 11h carrer de la Ribera. que acabarà al Born amb un acte a les 12:15. Durant el dia el conjunt de les organitzacions, a més de l’habitual presència al Fossar de les Moreres, faran diversos actes al Born, a l’espai de a plaça comercial. Es podrà dinar al Casal La Galera.

Els actes conclouran amb la manifestació de les 18:30h a la Plaça Urquinaona i l’acte final al Born, a la plaça comercial.

Recorregut de la manifestació de Barcelona

Cartells de la Diada de l’Onze de Setembre de 2021: