Diada de l'Onze de setembre de 2022

Diada de l'Onze de setembre de 2022

Aquest any 2022 l’Esquerra Independentista dels Països Catalans, que integren les organitzacions Arran, Alerta Solidària, Endavant (OSAN), Coordinadora Obrera i Sindical, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i la Candidatura d’Unitat Popular, ha convocat mobilitzacions amb el lema “Fins a vèncer: Untat Popular, organització i lluita”.

Com cada any, l’esquerra independentista organitza les seves mobilitzacions pròpies, que representen el seu propi projecte d’alliberament nacional i social, al marge de les mobilitzacions del sobiranisme lligat a Junts per Catalunya i ERC.

Aquest cop les mobilitzacions del sobiranisme oficial, protagonista del fallit procés que els mateixos partits de govern van aturar i enterrar, per recordar-lo només de forma solemne en ocasions assenyalades, arriben amb un ambient enrarit per les picabaralles i retrets entre els diferents sectors afins a cadascun dels partits protagonistes de la gestió del govern autonòmic dels darrers anys, ja fos amb presidents de Junts o d’ERC. En plena disputa per a no perdre posicions al capdavant de l’autonomisme, amb una retòrica més de diàleg o de reivindicació retòrica, s’intercanvien atacs alhora que mantenen les mateixes polítiques de govern en tota mena d’institucions locals, diputacions o al govern autonòmic. Així, des d’ERC, el president autonòmic Pere Aragonès i iel president del partit Oriol Junqueras criticaven la manifestació de l’ANC de Dolors Feliu, més afí a Junts x Cat, mentre que donaven suport als actes organitzats per Òmnium Cultural.

Mentrestant, des de les seves conselleries i policia autonòmica es manté una forta política repressiva contra mobilitzacions socials i independentistes, en plena coordinació i cooperació dels mossos d’esquadra amb els jutges i fiscals espanyols. Com recordava Alerta Solidària, aquesta tardor s’esperen 17 judicis a 45 represaliades independentistes, malgrat les promeses del govern de Pere Aragonès d’aturar la repressió. O com en el recent cas de persecució ideològica d’usuaris de les xarxes socials crítics amb la imposició de l’espanyol i els atacs contar el català a l’escola. Igualment les dues forces coincideixen a mantenir projectes especulatius i espanyols com els Jocs Olímpics al Pirineu.

En el seu manifest de l’Onze de Setembre l’Esquerra Independentista fa referència a la situació econòmica de crisi i creixent desigualtat, denunciant la situació cada cop més crítica que viuen la classe treballadora i classes populars catalanes, i critica amb duresa tant els diferents governs autonòmics dels Països Catalans com el govern espanyol i les seves polítiques. Pel que fa al Principat, denuncia que el govern “cerca una vegada i una altra complir les expectatives dels empresaris i ser el pal de paller de l’autonomisme a través de la gestió administrativa de l’estat, la Generalitat “. Davant aquesta situació l’Esquerra Independentista defensa la Unitat Popular per “una ruptura política amb l’estat i els sistema”, i els Països Catalans com a “realitat palpable amb les lluites populars”.

Al voltant d’aquesta diada de 2022 l’esquerra independentista ha organitzat nombrosos actes i mobilitzacions:

Dimarts 6 de setembre

Reus:

Acte: El català, llengua de cohesió social i construcció nacional.

19.30 h, Pl. del Teatre, Reus. Amb Marina Massaguer (sociolingüista), Pau Francesc (Endavant (OSAN) Tarragonès) i Mariona Quadrada (filòloga). Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Dimecres 7 de setembre

Vila-seca:

Acte: Defensar la terra i la vida és lluita de classes.

19 h, Casal El Rebotim, c. Verge de la Pineda, 45, Vila-seca. Amb Eloi Redon (Plataforma Stop BCN World), Miquel Perelló (CUP Priorat), Laia Muntas (Endavant Baix Camp) i David Martí (nucli de suport CUP Salou). Organitzat per l’Esquerra Independentista del Camp.

Dijous 8 de setembre

Creixell:

Acte: Antifeixisme: ni honor ni glòria.

19 h, Cal Cabaler, c. Sant Jaume, 1, Creixell. Amb Jordi Martí (CGT) i Vicent Gómez (CUP Creixell) i una militant de Cau de Llunes. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Sant Celoni

Acte: La vigència de la qüestió nacional. Converses al voltant del pensament polític de Joan Fuster.

19h. Jardí de la Rectoria Vella. Amb Borja Gardia (Endavant OSAN), Arnau Barquer (Catarsi Magazin). Seguit d’actuació musical de Júlai Llovera i Ball de Bastons amb la colla Quico Sabaté. Organitzat per Endavant.

Eixample, Barcelona

19h. Acte al Casal independentista La Cruïlla. carrer Sardenya 256. Amb intervencions de Laure Vega (Endavant) i Andreu Termes (CUP). Organitza l’Esquerra Independentista

Divendres 9 de setembre

Tarragona:

Acte: Del front de guerra a la nevera: crisis econòmiques actuals
19 h, Casal Popular Sageta de Foc, c. Sant Domènec, 18, Tarragona. Amb Eva Miguel (CUP Tarragona) i Arnau Carné (Ítaca i Endavant (OSAN) Bages). Organitzat per l’Esquerra Independentista del Camp.

Berga:

Presentació d’Endavant (OSAN) del Berguedà.

19:30h, Casal Panxo, c. Marcel·lí Massana 19, Berga. Acte amb Anna Gabriel, d’Endavant, i Héctor Aranda Jaraba, del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà. Seguit de sopar i actuació musical amb Comandant MG. Organitzat per Endavant.

Barcelona:

Acte nacional de l’Any Fuster a Barcelona

19:30h, a la Deskomunal. C. Tenor Masini, 5. Taula Rodona “Fuster contra l’autonomisme: els Països Catalans després de l’1 d’octubre”. 21:30h Concert amb Els Palanca. 23h PD Galifardeus i PD Zitas. Organitzat per Endavant.

Falset

20:30h Plaça de la Quartera. Marxa de Torxes en honor al guerriller Pere Joan Barceló “Carrasclet”. Organitzat per l’Esquerra Independentista

Sant Cugat

Plaça de l’Om. 19h Balls populars. 20:30h Acte polític amb Carles Riera (CUP) Marcos Simarro i Berta V. (Arran). 21h Cant de glosa amb Cor de Carxofa. Organitzat per l’Esquerra Independentista

Dissabte 10 de setembre

Valls:

Acte polític ‘Fins a vèncer!’

11.30 h, Pl. del Museu Casteller, Valls. Representants de diverses organitzacions de l’Esquerra Independentista (CUP, Arran, Endavant (OSAN) debatran en una taula rodona sobre el futur i el rol de l’Esquerra Independentista als Països Catalans. Tot seguit, hi haurà el I Vermut Antirepressiu, i tots els beneficis de la barra aniran destinats a la Marató Antirepressiva, una iniciativa que presentarà Eva Pous, advocada d’Alerta Solidària. Organitzat per l’Esquerra Independentista del Camp.

Ripoll:

Marxa de Torxes

21h Plaça de la llibertat de Ripoll. Organitzat per l’Esquerra Independentista del Ripollès.

Vilafranca del Penedès:

Acte polític: Amb la unitat popular, l’organització i la lluita Fins a vèncer.

19:30h al Palau Baltà. Amb Edgar Fernàndez (CUP), Roser amat (Arran) i Paulina Pladelsala (Endavant). Organitzat per l’Esquerra Independentista de l’alt Penedès.

Vilanova i la Geltrú:

Marxa de Torxes per la Independència.

20h Plaça de les Neus de Vilanova. Acte polític amb Xavier Pellicer (CUP). 21:30h a la plaça Assumpció: Sopar popular, i concert amb Jordi Montañez. Organitzat per l’Esquerra Independentista de Vilanova i la Geltrú.

Barcelona

Acte de la Diada a la Vila de Gràcia

12h Plaça del Raspall: Vermut popular, recital poètic i arrossada popular, amb acte polític. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Acte de la Diada a Sant Andreu.

19h Plaça de les Palmeres acte polític de la Diada. 20h Bingo musical. 21h Sopar. 23h Concert: PD galaktikas i PD zikas. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Acte de la Diada a Sants

12h Carrer Muntadas. Acte polític, amb Martí Majoral (Alerta SolidàriaI i Ariadna Llena (Endavant), vermut i dinar popular, amb trivial dels Països Catalans. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Manlleu

Actes de la Diada

20:30h Davant el Casal Boira Baixa, carrer Rosell 16. Acte amb parlaments d’Arran manlleu i Grup de suport al Kurdistan. Marxa de Toxes, a càrrec del grup Pigot Negre, Col·lectiu antirepressiu d’Osona i el Lluçanès i Marató antirepressiva. Ball de Bastons amb la colla de la Vall del Ges. Acte polític amb intervencions de la COS i la CUP. A continuació sopar i actuació musical de Akústic Minions. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Cardedeu

Actes de la Diada: Fins a vèncer: Unitat popular, organització i Lluita:

Plaça de Sant Corneli. 19h Romputs, Vicent A. Estellés, Monserrat Roig i Ovidi interpretats per Tanit Navarro, Mònica Luchetti i Carles Beltran. 21h Sopar Popular. 22h Acte polític. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Les Borges blanques

19:30h placeta de l’Abadia (Fossar Vell). Acte amb Eulàlia Reguant i Pau Juvillà (CUP).

Terrassa

18:30h Plaça del Progrés. Acte polític amb participació de Maties Serracant de la Campanya Contra el 4t Cinturó, Bernat Lavaquil, de l aPlataforma Stop JJOO, i Montse Vinyets de la CUP. Animació musical amb Sal i Pebre. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Bellver de Cerdanya

21:45h. Marxa de Torxes per la independència. A la Plaça Sant Roc de Bellver. I en acabat Concert amb Pep Lizandra i Elies Fernandez. Organitza Ateneu de La Cerdanya

Santa Coloma de Gramenet

10h Plaça de la Vila. Pujada al Puig Castellar. 19h Acte a la plaça Pau Casals.

Diumenge 11 de setembre

Barcelona:

9:30h Homenatge a Gustau Muñoz. C. Ferran. 10:30h Manifestació juvenil. 12h Acte polític jove. Organitzat per Arran.

13:30h Dinar antidepressiu. Plaça Comercial. 15h Actuació de cant glosa: el Cor de la Carxofa. 16h Concurs d’aforismes de Joan Fuster “Qüestió de noms”.”

18:30h Manifestació Nacional. Plaça Urquinaona. Acte polític 19:30h a la Plaça Comercial. I en acabat Actuació musical. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Camp de Tarragona:

10h, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. Esmorzar popular i Acte polític a l’actual pl. Gil-Vernet, de la qual se’n vol canviar el nom pel de Josepa Figueres, dona del Carrasclet. S’hi durà a terme una xerrada feminista.

10h, Tarragona plaça de les Cols. L’EI participa dels actes de la coordinadora de l’Onze de Setembre a Tarragona.

12h, Capçanes. Carrer Paus Casals. Celebració de l’acte d’homenatge al Carrasclet.
15h, Reus. Dinar popular davant del Casal Despertaferro (c. Martí Napolità).
19.30h, Reus. Manifestació amb inici al Mercat Central i finalització al Fossar Vell (Peixateries Velles), on s’hi farà l’acte polític final (ca. 20.30h).

Organitzats per l’Esquerra Independentista.

Girona:

17h Manifestació. Avinguda Ramon Floch. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

Lleida:

12h Manifestació. Plaça de la Paeria. 13h Acte polític a l’avinguda Blondel. I després Dinar popular i concert a La Baula. c. Nord, 4. Organitzat per l’Esquerra Independentista.

La Bisbal d’Empordà

12h Parc del 8 de març de la Bisbal: Vermut musical amb ‘Coalición Kanalla’ i arrossada popular. Organitzat per la CUP.

Galeria de Cartells de la Diada de l’Onze de setembre de 2022