Divergència dins el Parlament sobre la ILP presentada per la plataforma antitaurina Prou!

Divergència dins el Parlament sobre la ILP presentada per la plataforma antitaurina Prou!

Aquesta setmana passada, la plataforma Prou!, per l’abolició de la tauromàquia, ha presentat al Parlament 180.169 firmes, que van ser recollides durant un termini de 120 dies i que van triplicar les necessàries. És previst que els propers dies es voti a l’hemicicle.

La plataforma Prou! contra la tauromàquia ha declarat a L’ACCENT que “no es contemplen possibles mobilitzacions a curt termini perquè el nostre propòsit és que la proposta es debati al Parlament i això ja s’està aconseguint”.

La proposta que planteja la plataforma pretén avalar una ILP que promogui la desaparició de les corregudes de braus i d’altres espectacles taurins que provoquin la mort de l’animal i promoguin el seu patiment, així com aconseguir una societat més tolerant i justa amb els animals.

Aquesta iniciativa ha tornat a engegar un debat profund en l’àmbit polític català que ha finalitzat amb la possible proposta de vot secret a la cambra parlamentària. En aquesta ocasió, la plataforma afirma ser optimista perquè diversos diputats de partits polítics s’han declarat, obertament i individualment, en contra de les corregudes de toros, i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) també ja s’ha posicionat totalment contrària.

Per altra banda, afegeixen que “tot i que creiem que la proposta sí que es debatrà al Parlament i que no hi haurà masses esmenes a la totalitat com va passar aquest dijous passat amb el cas dels transgènics, sí que creiem que hem d’anar amb cura perquè partits polítics com el PP i possiblement el PSC es poden posicionar contraris”.

Malgrat això, creuen que “aquesta iniciativa és el reflex del pensar i del sentir de la societat” i afegeixen que “no es pot obviar la decisió de més de 180.000 persones perquè una societat que evoluciona necessita, a més, demostrar-ho”.

La plataforma compta amb el suport de 69 municipis catalans i 14 estrangers que s’han declarat abolicionistes, així com tot un seguit d’intel·lectuals i personatges del món de la cultura i l’espectacle que s’han sumat a la campanya en contra de la tauromàquia. Entre aquests, el filòsof Josep Maria Terricabres, l’actor Bruno Oro, el compositor Jordi Cervelló i els músics i cantants Gerard Quintana i Natxo Tarrés han cedit la seva imatge perquè creuen incongruent l’excepció que es fa amb els toros, exclosos de la llei de protecció animal, expressament per permetre que se’ls maltracti dins d’una plaça de toros.