Diverses entitats de Xàtiva programen un cicle d’activitats culturals per homenatjar Ovidi Montllor

La primera acció serà un cicle de cinema a la fresca amb pel·lícules de l'artista alcoià

Arriba la calor i les activitats culturals prenen els carrers. També el cinema, una activitat de sala fosca, troba el seu lloc a les places d’alguns pobles i ciutats de la nostra geografia. Enguany, la memòria d’Ovidi Montllor i les ganes de gaudir del cinema a la fresca, han dut diverses entitats de Xàtiva a programar un cicle de cinema a la fresca durant tot el mes de juny. El cicle tindrà cada divendres un escenari diferent del centre de la ciutat.

La programació d’aquest cicle s’iniciarà el 5 de juny amb la projecció del documental “Ovidi Montllor: crònica d’un artista” al carrer de les Santes. El 12 de juny serà el torn d'”Hector”, un llargmetratge de 1984, que es projectarà a la plaça Bonaire. El 19 de juny als jardins del Palaslet serà el torn de “Furtivos”, una de les pel·lícules més famoses de Montllor. El cicle es clourà el 26 de juny altre cop al carrer de les Santes amb la projecció de “Con el culo al aire”.

Aquest serà la primera d’un seguit d’activitats que s’estendran a juliol i agost entorn la figura d’Ovidi Montllor i serà l’homenatge popular que el teixit social xativí retrà al cantautor alcoià. L’Ateneu Popular, Camot, Endavant, Divergents, Paraules de Sang i Xateba són els impulsors d’aquesta iniciativa.