Divuit mil persones per la independència a Terrassa


La consulta sobre la independència obté el triple de participació que l’anterior consulta municipal sobre els pressupostos.

El 90,45% dels volts emesos durant la consulta sobre la independència a Terrassa, celebrada el passat diumenge 23 de gener, foren per al sí. És a dir, 18.135 dels 20.168 vots recollits foren favorables a la independència (90,45%), mentre que 1.430 han preferit el no (7,13%), hi ha hagut 484 vots en blanc (2,41%) i 119 vots nuls (0,59%), entre els quals hi ha els vots robats a l’incident del Parc dels Catalans. Del total de vots emesos, vora 12.000 han sigut vots anticipats. La xifra de participació ha estat d’un 11,4% sobre el cens total (176.975), que incloïa tots els veïns empadronats a Terrassa majors de 16 anys.

Les dades no han satisfet plenament els organitzadors, que tenien com a objectiu assolir els 25.000 vots, però tot i així són valorades positivament ja que suposen el triple de participació que en la consulta organitzada per l’Ajuntament sobre els pressupost municipals. A més, com explica el portaveu de la coordinadora Terrassa Decideix Jordi Juanico, les condicions no han sigut les millors “donats els escassos recursos disponibles i les baixes temperatures registrades a Terrassa durant la votació”.

Tot i així, la coordinadora ha sigut capaç de mobilitzar més de 700 voluntaris i organitzar 31 centres de votació repartits per tot el municipi, que han estat en funcionament durant tot el dia des de les 9 del matí.

La consulta a Terrassa ha sigut la més gran fins al moment, pel nombre de votants. I és una de les últimes proves de foc abans de la gran cita a Barcelona, prevista per al 10 d’abril.

Incident en una mesa

L’espanyolisme es va deixar veure també durant la jornada reivindicativa, quan un grup de menys d’una desena de persones assaltaren la mesa situada al Parc dels Catalans i s’emportaren una de les urnes amb un centenar de vots. Segons explica Terrassadecideix.cat, els agressors agrediren un dels voluntaris i llençaren spray als ulls d’un altre. Els fets han estat denunciats.

 

Artistes a favor de la consulta

L’endemà de la consulta va tancar l’exposició d’obres d’art cedides per particulars o pels mateixos artistes a benefici de la campanya de Terrassadecideix. Sota el títol Pintures per Decidir es van reunir una vintena de peces d’artistes locals, que estaven a la venda per recaptar fons per a la campanya.