[bar group="860×106"]

Docents de primària i secundària declaren una vaga pels primers dies de curs

convocatoria vaga presentacio2

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya precaritza les condicions de treball del personal docent interí i substitut amb acomiadaments i la retenció de part del seu salari. Els docents responen amb una Vaga els primers dies de curs.

Les mobilitzacions s’han accelerat aquest final de curs amb els darrers decrets del Departament d’Ensenyament que afecten al personal docent interí i substitut, a qui redueixen les possibilitats de tenir feina el curs vinent (amb l’increment de ràtios, no cobrint substitucions fins al 10 dies lectius d’absència, no reposant les vacants per jubilació, eliminant línies en alguns centres) i empitjorant les condicions de treball eliminant el salari que els correspondria pel mes de juliol, anunciant la doble escala salarial que suposa cobrar només per les hores d’atenció directe a l’alumnat o finalitzar els contractes de substitucions per reducció de jornada el 30 de juny.

El personal interí i substitut ha respost organitzant el col·lectiu i plantejant mobilitzacions pel primer trimestre. Així. aquest juliol s’han multiplicat els actes de protesta que perseguien la consellera Irene Rigau. Així, a la CECOT (Seu de la Patronal Egarenca) la Rigau es trobà assetjada per un grup de 200 persones membres de la comunitat educativa que clamaven contra la seva gestió. Tampoc no s’escapà d’una monumental xiulada en la cloenda del curs al Col·legi de Llicenciats de Barcelona on va quedar clar que les samarretes grogues no se li posen bé i que necessita suport policial per sortir dels actes i esdeveniments de la seva agenda. Les properes protestes són dues concentracions que coincideixen amb els primers nomenaments, els dies 29 i 31 d’agost al Departament d’Ensenyament. Mentre es consoliden assemblees d’interins, també a Tarragona i València.

La vaga esperada

La urgència i la radicalització de les mobilitzacions que algunes zones demanaven s’ha materialitzat en una convocatòria de vaga pels primers dies de curs. Els dies 12 i 13 de setembre per a primària i secundaria, el dia 19 de setembre per als Cicles Formatius i dos dies setmanals de forma indefinida. Aquesta convocatòria que compta amb el suport legal de la CGT d’ensenyament ha estat formalitzada el passat dimarts 10 de juliol, a petició de la Coordinadora Interzones que representa majoritàriament escoles i instituts de les comarques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Actualment la coordinadora Interzones i membres del col·lectiu d’interins i substituts, estan treballant per tal que altres organitzacions sindicals s’uneixin a la convocatòria de vaga i cerquen el suport i la solidaritat de les organitzacions, partits, entitats i associacions d’esquerres per a tirar-la endavant amb suficients garanties.


[bar group="860×106"]