[bar group="860×106"]

“Donar més credibilitat a la versió policial que a la de cap altre persona és propi d’un estat policial”

Els temors de la defensa s’han confirmat. Q. Nolla ha estat condemnat a 3 anys i 9 mesos de presó. L’advocat defensor, Eduardo Cáliz, en declaracions a L’ACCENT avisava de la falta de consistència de les acusacions presentades contra Nolla en el judici del passat 27 de gener, en la primera sessió de judicis pels aldarulls de Can Vies a la Ciutat de la Justícia.

La sentència emesa ahir pel jutge Ricardo Yáñez, del jutjat número 28 de Barcelona, condemna Nolla a 3 anys i 9 mesos de presó per atemptat contra un agent de l’autoritat amb un objecte contundent. Segons els agents dels Mossos que van testificar al judici, l’acusat hauria llançat una ampolla que hauria impactat contra l’escut de protecció d’un membre dels antiavalots sense ferir ningú. A més, la condemna inclou l’agreujant de disfressa, ja que segons els agents Nolla s’hauria tapat la cara amb una bufanda.

La versió policial no ha aportat cap prova objectiva, ja que ni l’ampolla ni la bufanda que segons els dos testimonis portava Nolla van ser intervingudes. D’altra banda, tres testimonis van testificar que l’acusat hauria estat detingut quan anava de casa d’unes amigues al seu domicili, i que en cap moment va participar dels aldarulls. Cap de les tres testimonis recordava si Nolla portava bufanda aquell dia, tot i que una d’elles va dir que recordaria “si algú portava bufanda a finals de maig”. Finalment, l’agent que havia rebut l’impacte de l’ampolla al seu escut no va declarar, ja que el jutge ho va considerar “innecessari”.

L’advocat defensor, Eduardo Cáliz, manté que el jove condemnat  no va ser l’autor del llançament de l’ampolla, i considera la condemna “totalment desproporcionada”. “La condemna es basa en una fe cega en la versió policial, mentre que resta credibilitat a la de l’imputat i la resta de testimonis”, denuncia Cáliz, que considera aquesta pràctica com a pròpia d’un “estat policial”.

Nolla no ha estat l’únic condemnat de les set persones jutjades pels aldarulls a Can Vies. Dels altres sis, un ha estat absolt i altres tres han estat condemnats a menys de dos anys de presó, la qual cosa evita l’ingrés a un centre penitenciari si no tenen antecedents penals. El sisè acusat va veure com el jutge li retirava els càrrecs durant el judici, i el setè està en recerca i captura després de no haver-se presentat al judici.


[bar group="860×106"]